Odp: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
zdzielano w pp tabletowym...Tutaj przegialem:-)
Bardziej wpada mi pod postprocessing, edycje, ale co kto lubi.
Dla mnie efekt widocznie nienaturalny, choc na zdjeciu ktore opisales "przegialem" - wlasnie najmniej widoczny :wink:
Marburg, widze, ze nie tylko ja nadrabiam, fajne zdjecia :wink:
Ziootek, rowniez bardzo podoba mi sie ostatnia wrzuta :lol:
CzaRmaX - zastrzeliles mnie pomyslem z zakretami :cool:
Janeczek - mina tego goscia w sluchawkach - bezcenna :grin:
Wrzesien 2010
G2, 20mm f/1.7 @ 1.7
1 załącznik(ów)
Wstawiałem już zdjęcie z duchem? Chyba nie.
Raz tak od niechcenia strzeliłem fotę i wyszedł mi duch z cieniem, szukałem przyczyny i znalazłem lampę na werandzie. Później próbowałem powtórzyć to zdjęcie aż mi baterie w lampie padły ale efekt się nie powtórzył.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1352677750
Cytat:
Zamieszczone przez
Jerry_R
CzaRmaX - zastrzeliles mnie pomyslem z zakretami :cool:
No to teraz będę "Ścigany" :)
Witam jestem nowy na forum i chcialem sie przywitac.Stalem sie tez niedawno posiadaczem OM-D5 razem z obiektywem 12-50mm i chcialem przedstawic Wam kilka fotek do oceny, dodam ze moj pierwszy taki aparat w zyciu, dotychczas same kompakty i zdjecia z automatu.Czy mozecie mi powiedziec zanim cos wstawie jak zmiejszyc zdjecie bez utraty jakosci? resise robie za pomoca infraviev i wsawiam na Imageshack jednak nastepuje dosc spore pogorszenie jakosci,mozecie cos doradzic? zdjecia waza ok 5mb i wiecej jest gdzies upload z tymi wielkosciami?
Cytat:
Zamieszczone przez
gladiac
Witam jestem nowy na forum i chcialem sie przywitac.Stalem sie tez niedawno posiadaczem OM-D5 razem z obiektywem 12-50mm i chcialem przedstawic Wam kilka fotek do oceny, dodam ze moj pierwszy taki aparat w zyciu, dotychczas same kompakty i zdjecia z automatu.Czy mozecie mi powiedziec zanim cos wstawie jak zmiejszyc zdjecie bez utraty jakosci? resise robie za pomoca infraviev i wsawiam na Imageshack jednak nastepuje dosc spore pogorszenie jakosci,mozecie cos doradzic? zdjecia waza ok 5mb i wiecej jest gdzies upload z tymi wielkosciami?
A próbowałeś Microsoft Office Picture Managera?
Przy zapisywaniu .jpg w opcjach nie schodź poniżej 90% jakości ;) Na forum dawaj zdjęcia 800 na 600, przed zapisem stosuj lekkie wyostrzenie, nie powiem Ci, która to opcja, bo ja używam konkurencyjnego XnView ;)
Janeczek, fajne zdjęcia shiftowe :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Jaki futbol takie kolory:-)
pozdrowionka
a jeszcze bramki sobie dowolnie ustawiają ;-)
6 załącznik(ów)
No więc stosując do tego działu zasadę zdjęć w moim przypadku głupich i walniętych postanowiłem Wam Drodzy czytelnicy przedstawić reportaż z moich wyjść na balkon celem zajarania papierosa. :). Aby nie było, że to wyjścia rekreacyjna były to na każdej fotce widać dymek :D
Kółka, gdzie kółka ? - stara wyga musi umieć kółka puszczać
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Kółka, gdzie kółka ? - stara wyga musi umieć kółka puszczać
No o tym już nie pomyślałem ale na dworze przy wietrze trudno puścić kółko i to jeszcze przed obiektyw :D. Ale następnym razem sfocę Wam byczka i żagielek :)
Ta Pani na 3 fotce ma Olka :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Ta Pani na 3 fotce ma Olka :)
Bo to dobry aparat. Dokonała słusznego wyboru.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Bo to dobry aparat. Dokonała słusznego wyboru.
Pozdrawiam
Nawet bym się nie odezwał gdyby były tam :canonbe2::nikonbe: czy insze nazwy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Dzisiejsze klimaty...
Czyzby znali dzisiejszy wynik???
pozdrowionka
Jak patrzę na tę fotkę, to dochodzę do wniosku, że Janeczek ma zdolności "jasnowidzące", a właściwie "ciemnowidzące", biorąc pod uwagę wynik meczu...
Cytat:
Zamieszczone przez
Ziootek1971
Jak patrzę na tę fotkę, to dochodzę do wniosku, że Janeczek ma zdolności "jasnowidzące", a właściwie "ciemnowidzące", biorąc pod uwagę wynik meczu...
Co się martwisz przecież na osłodę mamy zawsze drugi hymn "Polacy nic się nie stało" :D
Ja się nie martwię. Nie ma czym. A w tej chwili już tylko nam ten drugi hymn pozostał. No i fotki Janeczka, ma się rozumieć
Ja przestałem oglądać tą szmaciankę nawet jak u nas grają to od razu mnie nerwów :)
Się tak właśnie dziwiłem. Wylazłem z pracy, kupiłem piwo po drodze i jakoś tak cicho i pusto na ulicach. A to to ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Nie chcialo sie w szkole nosic teczki, Trzeba dzwigac dzis brameczki...
[...] I tylko nasz biedny bramkarz zapiernicza, bo ktos musi...
Mistrzowskie te teksty :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Czuc, ze to ruch :cool: Jeszcze sie zastanawiam, czy ten zawodnik nie sciga sie z autkiem bez kierowcy :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
reportaż [...] na każdej fotce widać dymek :D
Powtorz, daj jakas gre wstepna, rozwiniecie i zakonczenie :mrgreen:
* * *
Wrzesien 2010
G2, 20mm f/1.7 @ 1.7
G1, 7-14mm @ 7mm
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Bylem po dobrej stronie, nie mialem dobrego szkla... honorowy szczal i tego sie trzymajmy.
No właśnie, szczał. A grać powinien.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jerry_R
Powtorz, daj jakas gre wstepna, rozwiniecie i zakonczenie :mrgreen:
Gra wstępna to gadanie żony rzuciłbyś to palenie, smrodzisz, rozwinięcie było w zdjęciach, zakończenie znowu żona - ale się napaliłeś, dym wlatuje do mieszkania, nie pal, rzuć...................... :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
mlodych dziewic:)
No proszę Cię nie rozbawiaj mnie!!! Dziewice to już chyba tylko w przedszkolu teraz są :D
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
[...]Dziewice to już chyba tylko w przedszkolu teraz są :D
I u Janeczka, i u Janeczka, nie zapominaj! Widzisz - wszystkie w opakowaniu fruwają, virgo intacta!
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Patrzcie! Zapomnialem o was starzy zwyrole! Czy tez koneserzy mlodych dziewic:)
Czirki przeciez ajajaj...
Aj tam, zaraz zwyrole... Jakbyśmy dopominali się o fotki czirków a nie czirek, to rozumiem, a tak chociaż jest na czym oko zawiesić. I od razu dzień w pracy szybciej mija...
Lubie ten Twój styl pisania i dowcip :)