Muminku, E-3 i 50-200. Wiem, że nie wyciskam tyle co Kasprzyk z 70-300, ale też sie staram:wink:
Pozdrawiam
Wersja do druku
Piękny lisek, ale chyba nie...z lisiejjamki :grin:
Świetny ten lisek, szczególnie podoba mi się pierwsze ujęcie. :grin:
Nie moje, znalezione na jutube, ale wyrywa skarpety:
http://www.youtube.com/watch?v=ltw5mjkt-0A
pozdro
podleciał jak Kapitan Wrona ;)
Jestem w szoku, niesamowite !!!
Jak wyreżyserowane!!!
...mała, przecież cię nie zjem :grin:
albo pasuje: z gęby ci jedzie :)
Dzisiejsze obserwacje.
Na stawach robi się już całkiem tłoczno :) wiosna?
Pięknie pokazany dzwoniec!!
rozkop: bardzo fajna cała seria
lisijamka: przed powiększeniem miniatury myślałem, że to robale - niezłe stadko
Ja też trochę pojeździłem/pochodziłem wczoraj i dzisiaj. Generalnie to na razie pustki, samotny żuraw darł gębę na Narwią, pewnie jego luba gdzieś się szlaja po ciepłych krajach, widziałem jedno stadko czajek (rok temu o tej porze było już ich całkiem dużo). Gęsi lecą, ale bardzo słabo. Nie ma co się dziwić, nocami na podlasiu -6 a w dzień bardzo zimny wiatr - zima jeszcze. Zerknąłem w swój ptasi kalendarz, tj. daty zdjęć z ubiegłych lat - jeszcze tydzień, dwa i powinno ptasie bractwo się zlecieć.
pozdrawiam
Latajace i siedzace na patykach fajne :-)
Świetne foty tu zamieszczacie. Wątek bardzo płodny, dwa lata i już 200 stron ;)
Nad Narwią w nocy zima a w dzień wiosna. Pozamarzały rozlewiska, rzeka płynie, więc wszystko co już przyleciało albo wygłodniało buszuje nad wodą. Dorwałem norkę dokładnie w tym samym miejscu co w ubiegłym roku, słońce w twarz i trochę za ostre, ale pstrykało się świetnie.
Pozdrawiam
Załącznik 60946Załącznik 60948Załącznik 60947
A tam zaraz nie ostre ,przynajmniej ruszyłeś się z domu.Ja tylko gniję .
Zdjęcia ok
http://img594.imageshack.us/img594/1903/salamandraplamista2.jpg
Uploaded with ImageShack.us Takie moje........
Załącznik 61180Załącznik 61181
Jak widać żabie udka mają swoich amatorów nie tylko we Francji. Norka ma chyba gniazdo pod odwróconą drewnianą łodzią rybacką, dość reguralnie wyprawia się po swoją zdobycz do rzeki, nurkuje przez ok 4 minuty, wyciąga żabę i wraca do swojej kryjówki. Pozdrawiam
No fantastyczne po prostu :)
Lowy udane, fajna wrzutka.
Ostatnie łowy :)
Żaby często są podstawą zimowej diety norek i wydr. Zależy to od odcinka rzeki i charakterystyki jej dna - muliste, kamieniste, czy są skarpy, doły, zatoki itp. O tej porze płazy są odrętwiałe i stanowią łatwą zdobycz. Oczywiście jeżeli występuje ryb pod dostatkiem to mają one lepsze ,,branie" niż żaby. Tak jak u bociana białego - żaby nie są przysmakiem, ale jak nic innego nie ma .....
IMHO żabka jest urozmaiceniem jadłospisu, dziś żaba jutro rybka. Norkę spotkałem w tym samym miejscu rok temu a wspólnikiem były warunki pogodowe. Płynąca rzeka, zamrznięte brzegi, w nocy mróz i cieplej w dzień - przy takim układzie norka (i wydry ale w innym zakolu) są prawie pewne. W tym roku taki stan trwał tydzień, dziś chciałem jeszcze dopracować norkę, ale figa już jej nie ma. Wczoraj padał deszcz, zatopił lód z którego wchodziła do wody i pewnie norka jest już w jakiejś stodole a kolejne spotkanie będzie możliwe za rok. Ta zmienność warunków to cały urok przedwiośnia na podlasiu. Bodzip, Lisijamka, Waruga, Muminek - dzieki za pozytywny odbiór fotek. Pozdrawiam
Krzykliwe w tancu synchronicznym:
Załącznik 61272
pozdro
Pikne są, gratki. U mnie też jest teraz ciekawie, wiosenny szał się zaczął - tylko czasu brak. Pozdrawiam
Na ostatnim spacerze udało mi się upolować kilka zwierzaków, nie są to arcydzieła ale zawsze coś, w końcu od czegoś trzeba zacząć.
Tylko pozazdrościć tak owocnych spacerów :grin:
Muminek: gąski są super, gratki (uważaj bo fotołowy wciągają :grin:). Pozdrawiam
Potwierdzam - gąski jak na paradzie :D
Niedziela, godzina 6:28 i kilka Gąsek;)
Załącznik 61331
pozdro
Jutro wybieram się do PN Ujście Warty, prognozy pogody wyśmienite,nocka na + w dzień do 18 stopni. Trzymajcie kciuki :) . Jak ktoś chętny to zapraszam.