2 sikory
Wersja do druku
2 sikory
Świetne kadry. Drugi mbsz - lepszy.
Pozdrawiam.
Też czubata mi się bardziej podoba. Z ciekawości spytam: bez telekonwertera fotki robione? W EXIF widzę ogniskową 200mm.
Pomysł z kokosem mi się podoba. Możesz też napisać co jest w środku? Takie coś przyczepić mogę, ale wtedy przez szybę balkonową musiałbym zdjęcia robić.
tak , bez telekonwertera, panas 100-300, niestety pochmurnie było i bez szału
pomysł z kokosem nie jest mój :(
ktos to powiesił wcześniej, były dwa rodzaje , grzybek i grzybek poziomo ( taki jak na zdjeciu), napchane chyba smalcem , duzo sikor bogatek, czubatek i czarnogłówek
samotnie stojace drzewo pomiedzy deptakiem a ścieżka rowerową, niestety dosyc mocno wiało, przez godzine były dwa "naloty" :) ptaki raczej wyluzowane, stałem spokojnie jakieś 3-3,5 metra od karmików, ptaki nauczone
jutro idę po kokosy i słoninę, zrobie podobne karmiki koło siebie :)
https://www.google.pl/maps/place/Jan...2b5d91c2f8cfed
link do miejsca ( raczej orientacyjny)
pozdrawiam
jeszcze raz sikorka czubatka
nie wiedziałem, że jest to gatunek leśny :)
viruuss, dzięki za odpowiedź. Też pomyślę nad takim 'karmnikiem'.
A taki gęś :)
Załącznik 137563
Sugerujesz,że to gąsior? :-)
Eee tam, to panienka, zobacz jakie ma długie rzęsy i fikuśny makijaż. :mrgreen:
Fajna gąska (gąsior), już ją widzę rozebraną z pierza w piekarniku. :-P :mrgreen:
Bym zapomniał o zalotnym spojrzeniu. :mrgreen:
Dzisiejsze występy, ci sami aktorzy, udało się dzisiaj ominąć mięso słonia w kadrze oprócz jednego który zamieszczam ze względu na bojową postawę bohatera.
Niestety na zrazie nie da się bliżej ( obiektyw 50-200) zdjęcia robiłem z bagażnika samochodu :)
@szamaniec - fajne zdjęcia :) I zwierzyna dopisała, nawet błysk w oku jest :wink:
Nightelf/ Dziękuję za dobre słowo. Kto wie co to za ptaszek ( pierwsze dwie foty) - jakaś odmiana sikorki ?
Załącznik 137739 nic specjalnego patrząc na te z galerii, ale trenuję i łapię więcej w ładnej pozycji... tym razem na MF focony AF 70-300 nie dawał rady i trochę DXO darmowego
a to ja wronę siwą wrzucę. ale niesamowity rozdarciuch :)
Motylik krasnouchy :)
Załącznik 137742
Załącznik 137743
Cudne :)
Motylik Krasnouchy jest świetny.
Motyla noga, super:)
Pikny ten egzotyczny ptaszek, brawo :)
pozdro
Modraszka z badylkiem
Bogatka -wkurzyłem się i postanowiłem do niej podejść :)
Podoba mi się ten "ostatni" kadr. Pozdrawiam.
Dziękuję. Ponieważ E3 muszę po Nowym Roku oddać, będą zmuszony sprzedać butelki i zakupić aparat. Pomysły zmieniają mi się jak pogoda w grudniu.
Jednym z kandydatów jest Panaś G5. Czy to prawda że pkt.ostrzenia w wizjerze można wybrać okiem ? Gdybym kupił panasia - całą winę zwalę na Ciebie :)