Mirku, wiem jak jest za naszą zachodnią granicą. Miałem możliwość zobaczenia tego na własne oczy. Tak, masz rację w wielu kwestiach.
A ja mimo wszystko życzę Ci takiego słodziaka :). Szybko zmienisz zdanie o kotkach.
Wersja do druku
I wraca dyskusja do punktu wyjścia: za los zwierząt odpowiada człowiek. W szerokim zakresie odpowiedzialności. Niedawno miałam nieprzyjemne doświadczenie, próbując umieścić w schronisku dla zwierząt kota, złapanego w centrum miasta, w godzinie szczytu, na moment przed potrąceniem przez ciężarówkę. Próba odnalezienia właściciela lub znalezienia domu zastępczego spełzła na niczym, a że zwierzak nie był w stanie pogodzić się z domowymi kotami, z przykrością podjęłam taką decyzję.
Pani w schronisku zelżyła mnie jak przysłowiowy szmaciarz konia: "A po co pani zbierała z ulicy? Koty są zwierzętami wolno żyjącymi, trzeba było zostawić, gdzie był, albo gdzieś w parku wyrzucić!"
Powiedzieć, że głos mi odebrało ze zdumienia, to mało...
To dawajcie nowe fotki, bo istotnie zabrnęliśmy w niefociczne dygresje ;)
Btw, kociak Nie Lubiącego Kotów Mirka54 bardzo zacną fotą jest.
Na zachętę ode mnie kot z szuflady :)
Załącznik 77208
Tak wyglądała nasza księżniczka zaraz po jej "przyjściu" do nas :)
Załącznik 77209
Trochę światła na koci pyszczek zbrakło :)
Już powinno być lepiej :)
Załącznik 77211
A tak, lepiej :) Miłe, delikatne stworzenie :)
Fajne te fotki, po prostu koci świat:grin:
Mirku mądre i celne słowa:grin:
Chciałoby się inaczej......
Świątecznie rozleniwiony syberian :D
Śliczny kiciuś :-) To Twój prywatny?
nie tylko wy macie KOTA - przybłęda ;)
https://lh6.googleusercontent.com/-6...0/BB0_7810.jpg
Załącznik 77261Borysek i DezerterZałącznik 77260
Kot świąteczny:
Mam nowego przyjaciela.
Panie i panowie oto GIZMO
Na pierwszym dostojeństwo, na drugim lenistwo. :-D
Śliczny. :-D
Miło powitać :) Tak przypomina mojego poprzedniego, nieżyjącego już kocura, aże łza się w oku kręci... Koszyczkowe bardzo dobre.
@niwi - kapitalne zdjęcie dwóch czarnych kotów
@hijacintus - Piękne zdjęcie, a kot coś ma dziwną minę. Ciekawe co powiedział w Wigilijną noc.
@majeczek78 - Gizmo bo jak go polać zmienia się w Gremlina? :wink:
Świetny kociak :D
PaniNikt, yamada: Dzięki za dostrzeżenie bestii.
nightelf: Na szczęście nie była to Wigilia, więc nie usłyszałem, co o mnie sądzi ;)
@hijacintus: ty go lepiej nie pytaj, co myśli, mowa ciała mówi wszystko ;-). Chciałbym mieć taką bestię, wszystkie okoliczne psy by uciekały!
No to może jeszcze biurokratka z dwu różnych sesji:
Biurokratka uzyskuje palmę pierwszeństwa w rywalizacji na wielkość oczu ;)