Popatrz po forum - nawalanka w "analogu", nawalanka w "czy może się nie podobać...". Nawet wątki sprzętowe zamarły , kto ma czas na foty...
Wersja do druku
Adam, mógłbyś strzelić focha tylko trzeba to jakoś mądrze rozegrać, uderzyć w odpowiednie struny. Jeszcze lepsza byłaby jakaś prowokacja. Mam nawet parę pomysłów ale to chyba na PW, aby nie psuć zabawy ;)
Dobrze, że się w nawalanki nie bawię :D
Adam - za Yamadą - ostatnie super.
Powiedz lepiej, kiedy przyjedziesz po patyka, co go do Wisły wrzuciłeś i na drodze wojewódzkiej w Czarnowie osiadł ? (wątek wiślany, post 280)
Słońce przefiltrowane jedynie przez mglistą atmosferę. W filterek słoneczny już się zaopatrzyłem ale do lufy dużego kalibru:wink: Czekam na pogodę, jak świeci słońce to niestety w robocie jestem a w weekendy szarość jedynie.
Nie będę strzelał fochów publicznie, wyrosłem z tego. Czasem wybucham gniewem ale wtedy z siłą huraganu, najczęściej dla rozładowania emocji popłakuję sobie cichutko w kąciku:mrgreen:
Ostatnie z ostatniej wrzuty rzeczywiście bardzo nastrojowe.
Co do focha - może jednaj byś się zdecydował - temperatura forum trochę by wzrosła? :)
Dokładnie taki:
http://www.astrokrak.pl/sloneczne/16...-sw-150mm.html
będę go zakładał do teleskopu systemu newtona o średnicy 150mm i ogniskowej 750mm.
Do prawdziwej fotografii słonecznej można stosować filtry szklane albo teleskopy słoneczne, które są jednocześnie filtrami ale to już kosmos finansowy...
Nie że zdjecia do ..... ,tylko komentowanie się ostatnio niebezpieczne robi... a zaglądać - zaglądam
Z ostatnich wrzutek:
1) czy nie kusiło żeby jakoś wykorzystać znak drogowy z pierwszego zdjęcia z postu #467?
2) plamy na słońcu to mnie zaskoczyły, ze dwa czy trzy lata temu, oglądałem słońce w obserwatorium na Lubomirze ale wtedy to niewiele jeszcze było widać
Ostatnie fajne - lubię takie ujęcia.
Widziałem ooorła cień:wink:
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1361133382
Załącznik 81585
A tak naprawdę to bielik zwyczajny z rodziny jastrzębiowatych. Chyba:roll: