Odp: griszy stacja - raz dramat - raz sensacja
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
dzisiaj pochmurno i światła brak ale motyla zrobiłem jakoś takoś :) musiałem dopalać :)
Jak na moje standardy makro to lepiej jak świetnie :) , dopału nie widać :)
trafiłeś idealnie - szkoda scenerii wokół ale liczy się bohater ; )
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
dzisiaj...motyla zrobiłem
Niezły futrzak:)
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
dzisiaj pochmurno i światła brak ale motyla zrobiłem jakoś takoś :) musiałem dopalać :)
Z bliska wyglądają zabawnie, jak włochate stworki :D
Motyle świetne :grin: (pozostałe foty też), starałbym się jednak bardziej domykać przesłonę lub lepiej ustawiać aparat aby całe skrzydła mieściły się w głębi ostrości.
Fajnie że się podoba. rzeczywiście jak pierwszy raz zrobiłem motyla z modraszkowatych, też mnie zaskoczył ich wygląd w powiększeniu :)
---------- Post dodany o 19:06 ---------- Poprzedni post był o 19:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Motyle świetne :grin: (pozostałe foty też), starałbym się jednak bardziej domykać przesłonę lub lepiej ustawiać aparat aby całe skrzydła mieściły się w głębi ostrości.
była domknięta a więcej nie chciałem, bo tło już prawie czarne by było. z tym ustawieniem aparatu mam tęgą rozkmine bo GO przy takiej ogniskowej jest rzeczywiście mała i albo - albo. ale będę testował dalej różne opcje.pozdr :)
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
była domknięta a więcej nie chciałem, bo tło już prawie czarne by było. z tym ustawieniem aparatu mam tęgą rozkmine bo GO przy takiej ogniskowej jest rzeczywiście mała i albo - albo. ale będę testował dalej różne opcje.pozdr :)
Ale jak domkniesz i wydłużysz czas tło się nie zmieni. Nie masz w większości zdjęć EXIFa więc gdybam na podstawie #441 gdzie było f4.2 i 1/640s.
Detal bardzo dobry w ostatnim, tylko znów Ci uciekł z GO.
To tak jak pisałem jak nie chcesz domykać to ustawiaj aprat bardziej równolegle do motyla.
Ja dziś do ważki chyba z 5 podejść robiłem zanim w miarę się ustawiłem.
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ale jak domkniesz i wydłużysz czas tło się nie zmieni. Nie masz w większości zdjęć EXIFa więc gdybam na podstawie #441 gdzie było f4.2 i 1/640s.
bede próbował :) dzieki
---------- Post dodany o 07:24 ---------- Poprzedni post był o 07:23 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nipo80
Detal bardzo dobry w ostatnim, tylko znów Ci uciekł z GO.
To tak jak pisałem jak nie chcesz domykać to ustawiaj aprat bardziej równolegle do motyla.
Ja dziś do ważki chyba z 5 podejść robiłem zanim w miarę się ustawiłem.
też kilka podejść robiłem do tego motyla :) następnym razem będzie lepsze :)
3 załącznik(ów)
napisałem kiedyś, że dorzuce kilka kadrów z fabryki , którą odwiedziłem więc prosze bardzo.