Odp: KAP - fotografia latawcowa
A ja dziś testowałem różne dziwne pomysły na uprzykrzenie sobie życia przy lataniu, testowałem na SLED MAZINESS 300 i z czystym sercem mówię że FotoKity są bez porównania stabilniejsze, pomimo ogona który Sled ma standardowo. A przy okazji śmieszna historia, miałem problem ze startem, przy ziemi słabo wiało, za każdym razem po poderwaniu SLED szybko lądował, ogon jakoś dziwnie nie chciał się napompować. Poleciał dopiero jak wyjąłem z ogona półkilowy kamień który jakimś cudem zabrał z ziemi :) a zorientowałem się dopiero jak "puknął" w samochód :)
3 załącznik(ów)
No i było wszystko dobrze to se fiszaja kupił :/ dlaczego ja akurat fiszajuf nie lubię...
Cytat:
Zamieszczone przez
icelander
Kraków - Liban
Wysoko musiał wzbić się latawiec bo krzywiznę ziemi widać:)
Tu jest kilka moich z rybiego oka, też widać krzywiznę ziemi. http://andrzej68.wordpress.com/sulkow/
1 załącznik(ów)
Nie mam riga ze sobą w firmie, będę musiał poczekać z empirycznym potwierdzeniem, ale wydaje mi się, że E-PM1 Mini można zapiąć do riga w miejsce XZ-1 bez żadnych przeróbek (przesuwania serwa), gwint statywowy też jakby w tym samym miejscu :cool:
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Nie mam riga ze sobą w firmie, będę musiał poczekać z empirycznym potwierdzeniem, ale wydaje mi się, że E-PM1 Mini można zapiąć do riga w miejsce XZ-1 bez żadnych przeróbek (przesuwania serwa), gwint statywowy też jakby w tym samym miejscu :cool:
No to faaaaaaaaajnie, bo ja właśnie przerobiłem mocowanie serwa migawkowego - do sanek lampy :grin:
4 załącznik(ów)
to ten obiektyw tak oddala czy tak wysoko był sprzęt ? :)
Sprzęt był na wysokości 100-120 metrów.
Jest sobie w Australii firma RONSTAN która produkuje bloczki do latawców!! Tak, specjalnie dla latawców!!!! Znalazłem w UK sklep z tymi bloczkami i zamówiłem 6 kompletów (po 2), zamówienie było na tyle duże, że dopiero po drugiej dostawie skompletowali całość :shock: Wróciłem wczoraj z urlopu i w skrzynce czekała na mnie gruba koperta z bloczkami. Na tą chwilę mogę powiedzieć że są małe, 28mm długości, rolki fi 13mm, lekkie bo plastikowe i łożyskowane (podobno). Jak przymocuję do wieszaków podzielę się wrażeniami.
link do sklepu dla zainteresowanych