Odp: Moje zwidy i herezje...
284 dynamiczno-statyczne (plus!), z ciut za mocnym światłem, ale za to bardzo fajne w kadrze. Oba zdjęcia aż kuszą, by się nimi pobawić (w sensie fotograficznym oczywiście :D
Cytat:
Zamieszczone przez
nina_w_miescie
284 dynamiczno-statyczne (plus!)
A bo widzisz nino.. synchro z lampą na drugą kurtyne migawki :)
T.
kiedyś próbowałam, na dzieciach - duchi mi wyszłi :D
Cytat:
Zamieszczone przez
nina_w_miescie
kiedyś próbowałam, na dzieciach - duchi mi wyszłi :D
No tak to wlasnie wychodzi. Zalozeniem tej "techniki" jest dluzszy czas i pozniej na koniec doblysk lampa, tak zeby naswietlic wlasciwei tlo i zamrozic ruch pierwszego planu.
Efektem ubocznym sa rozmazane smugi, ale one dodaja dynamiki wlasnie. Teraz widze, ze moglem jeszcze wydluzyc czas, byloby wiecej tych smug i dynamika bardziej widoczna.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
No tak to wlasnie wychodzi. Zalozeniem tej "techniki" jest dluzszy czas i pozniej na koniec doblysk lampa, tak zeby naswietlic wlasciwei tlo i zamrozic ruch pierwszego planu.
Efektem ubocznym sa rozmazane smugi, ale one dodaja dynamiki wlasnie. Teraz widze, ze moglem jeszcze wydluzyc czas, byloby wiecej tych smug i dynamika bardziej widoczna.
T.
...właśnie miałem zadać głupie pytanie...ale już odpowiedziałeś więc uniknąłem blamażu :-D....a jakie szkiełko ??
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
...właśnie miałem zadać głupie pytanie...ale już odpowiedziałeś więc uniknąłem blamażu :-D....a jakie szkiełko ??
:) ZD 50 f/2 MACRO. Bylo troche ciemnawo i tak srednio polowa zdjec z AF-em nietrafiona niestety. Klalem tam siarczyscie, acz pod nosem :P
Choc temat trudny bo ciagle w ruchu. E-30 plus ZD 50 to jednak nie sprzet to tak szybkich akcji.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
:) ZD 50 f/2 MACRO. Bylo troche ciemnawo i tak srednio polowa zdjec z AF-em nietrafiona niestety. Klalem tam siarczyscie, acz pod nosem :P
Choc temat trudny bo ciagle w ruchu. E-30 plus ZD 50 to jednak nie sprzet to tak szybkich akcji.
T.
S 50 byłoby lepsze !?!
i już parametry, już liczby i skróty! pffffffff ;P
Cytat:
Zamieszczone przez
nina_w_miescie
i już parametry, już liczby i skróty! pffffffff ;P
oj Nina....faceci to kochają !!! a technika też jest ważna....Ty focisz sercem a ja analizuję....nie mam takiego daru....:-(