Odp: "The zdjęcia"- coś ode mnie
To szkiełko jest cudowne zwłaszcza po takiej cenie. Już rozkminiłem że zamiast fisha od Zuiko pod 4/3 kiedyś kupię jakiegokolwiek pena z trzeciej ręki i tego Sam'a - wyjdzie taniej, a i bardziej przyszłościowo.
O E-M1 nic nie mów, żyję we własnym wyimaginowanym świecie do którego nie dopuszczam informacji o istnieniu innych nowszych od E-3 korpusów. Łatwiej mi się tak żyje. Jak przychodzi co do czego to i tak wolę kupić bilet - jechać porobić zdjęcia w ciekawym miejscu niż nowym szpejem Bydgoszcz fotografować.
Hrr,
Bardzo fajne te z drzewem, na długich czasach.
Takie ... spokojne są.
pozdrawiam
Niesamowity krajobraz, jak z SF...
4 załącznik(ów)
Dzięki za kilka dobrych słów.
325.
Załącznik 101220
Krzyż południa na tle Drogi Mlecznej
326.
Załącznik 101221
Pojęcia nie wiem czy to coś jest, obiektyw skierowałem na ciekawy fragment Drogi Mlecznej. Ładnie wyglądał.
327.
Załącznik 101222
Skorpion, czubek ogona w zasadzie.
328.
Załącznik 101225
Tu większy fragment drogi mlecznej szerszym kątem ujęty. Stacking gorzej wtedy działa jak widać
To tyle z astrofoto. Wróciłem do nas, a tu się nie da. Nie żeby nasze niebo było w czymś gorsze albo brzydsze jakieś. 20km od Bydgoszczy jej łuna zajmuje nadal pół nieba, a każda wioska z 8 latarniami już ujmuje dużo czerni z nieba. Za gęsto ten kontynent zaludniliśmy ! No i w chmury jesteśmy bogatsi.
Niemniej jednak przygoda z tym była przeciekawa. Wszystkie zdjęcia robiłem na ISO 1600 i większym więc można. Szalenie jestem ciekaw ile w tej materii mogły by zdziałać nowe aparaty oraz te przerobione na full-spectrum !
3 załącznik(ów)
Mgławice - bardzo fajny secik
ostatnie podwodne szałowe - jest jakość fot, są barwne okazy, a całość składa na udaną wrzutę: )
2 załącznik(ów)
Dzięki, frajda niesamowita z takim podwodnym foceniem. Taki aparat, maska, rurka i płetwy i mogę tak bez końca na wybrzeżu siedzieć.
Oko w oko z głowonogiem
329.
Załącznik 102879
320.
Załącznik 102878
Ośmiornice to chyba moje ulubione morskie stworzenie. Fascynujące i smaczne jednocześnie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Hrr
Oko w oko z głowonogiem ...
Dlaczego przeczytałem "... z wodogłowiem"? :roll:
Fajne hobby, człowiek się nie poci (chyba, ze ze strachu). :-P
Jak głęboko trzeba zejść dla takich widoków?