Zdjęcia zawsze z akcentowanym tematem, dynamicze kadry - zarówno w tym wątku i Twojej galerii...
To ostanie skojarzyło mi się z protestem przeciwko uzywaniu foliowych reklamówek ;) ...
Wersja do druku
Zdjęcia zawsze z akcentowanym tematem, dynamicze kadry - zarówno w tym wątku i Twojej galerii...
To ostanie skojarzyło mi się z protestem przeciwko uzywaniu foliowych reklamówek ;) ...
Fajny ten kukluxklan w wersji recycling. Nie często zdażają sie takie ciekawe kadry.
Pewnie to pierwsze.Cytat:
Zamieszczone przez kowal73
Bardzo fajne zdjęcie.
Fajna impreza Ci sie trafila do fotografowania :) Zdjecie mi sie podoba ;) Masz moze wiecej z tej akcji?
Pzdr
Mam, ale nie pokażę, bo uczę się trudnej sztuki nie pokazywania zdjęć. :D Wrzucam tylko jedno dziennie i nie chcę złamać danej sobie obietnicy. Za dużo zdjęć wrzuciłem do swojego wątku - myślę, że przynajmniej połowa nie powinna była zostać pokazana.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Pozdrawiam
R.
Szkoda , bo Twoje zdjęcia mają w sobie to coś , co Inny i mnie brakuje.
Daję mniej zdjęć, ale wydaje mi się, że są nieco lepsze niż kiedy wrzucałem stadami.Cytat:
Zamieszczone przez leodan
Dawkuj dawkuj - jesteś jak Gastrofaza w Antyradiu. Z niecierpliwością czekam, co będzie następne i czy będzie "smakowite".
Pozdrówka zza czeskiej miedzy.
Bardzo dziękuję za komentarze. Kolejne zdjęcie:
554
Pozdrawiam
Rafał, 554 jest wstrząsające. Niby widzimy to na co dzień, spotykamy się z takimi osobami każdego dnia, ale utrwalenie ich w kadrze daje możliwość wyzwolenia z siebie większych pokładów empatii. Znakomita praca, postać kobiety świetnie skomponowana z siedzącym w tle, niewzruszonym manekinem. Jestem pod wielkim wrażeniem. Masz kapitalne oko i czujny zmysł fotograficzny.
wołająca o litość rzeczywistość tylko, że uliczna widoczna na pokaz można nawet zarobić na dobre słowo jak się wrzuci monetę. Widziałbym ten kadr w trochę ciemniejszej tonacji lub przykryty pionową eliptyczną delikatną maską aczkolwiek ten też robi ogromne wrażenie. Pozdrawiam.
Witam
Wątek przeglądam od pewnego czasu i nie będę oryginalny jeśli powiem, że całokształt robi na mnie spore wrażenie. Naturalnie jedne fotografie podobają mi się mniej, inne bardziej, ta natomiast sprowokowała do wpisu. Świetne zdjęcie
Pozdrawiam
Zdjecie numer 554 przypomnialo mi o pewnych myslach, jakie niedawno podczas focenia nawiedzily moja glowe. Otoz wielokrotnie widzialem taki kadr, wiele razy chcialem zrobic zdjecie, ale... nie moglem. Zrobienie zdjecia z tego typu kadrem wydawalo mi sie tak dziwne, jakby nieludzkie. Z jednej strony takie zdjecie byc moze zwroci uwage ogladajacych na problemy ludzi jak ta pani, ale z drugiej... z drugiej jest w robieniu takich zdjec cos, co mnie odrzuca. Wydaje mi sie, ze pol roku temu nie mialem taki oporow prawie ze moralnych, a teraz czuje, ze ten czlowiek to nie jest tylko czlowiek do skomponowania ciekawego kadru, to cos wiecej i przez to zdjecia zrobic nie moge. Nie moge go po prostu potraktowac tak zewnetrznie, jak rzeczy. Mimo, ze byc moze robiac, a potem pokazujac takie zdjecie w jakis sposob bym mu pomogl.
Podsumowujac wydaje mi sie, ze akurat to zdjecie ma w sobie to cos, ze wzbudzi w ogladajacym jakies emocje, empatie, pokaze mu problem tego typu ludzi. Jednak mimo wszystko mam mieszane uczucia co do robienia takich zdjec.
Pzdr
Rafał,
Zdjęcie podoba mi się. Ale chciałem o czym innym. Ponieważ w dni powszednie codziennie mam kontakt wzrokowy z żebrakami, to proponuję załozyć, że istnieje również taka możliwość - jest to Romka przyjmująca charakterystyczną pozę złamanej, starszej kobiety. Jakieś rok temu i dwa lata temu na ulicach Trójmiasta było pełno takich żebraczek. Wiem o tym z autopsji, ponieważ wielokrotnie widziałem, jak po zakończeniu pracy wstawały one całkiem bez wysiłku z kolan i jak gdyby nic się nie stało, schodziły z posterunku taszcząc przyprowadzone przez mężczyzn dzieci. To jest metoda na zycie (nie wszystkich).
Zebractwo w Polsce jest nominalnie zabronione. W Gdyni w okolicach dworca wystaje pod murami całymi dniami zgarbiony smutny ziomal, z planszą A4 informującą przechodniów, że "ma 6 dzieci i zbiera na chleb dla nich", który jest wysoki, wygląda na zdrowego, silnego mężczyznę. Widziałem osobiście jak zszedł z pozycji, i po zakończeniu pracy ucinał sobie dość wesołą, luźną gadkę z jakimś drugim kumplem, nie krępował sie wcale, bo to duże skupiska ludzkie i prawdopodobieństwo, że zobaczy go jakaś emerytka, która potem nie wrzuci datku, jest znikome.
Żebractwo powoli staje się plagą duzych miast.
To tak na marginesie.
Pzdr, TJ
Kiedy robione to zdjęcie? Wczoraj widziałem tą kobietę w tej pozie obok Empiku.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Co do tej metody żebractwa, owszem wiele jest takich osób, które oszukują. Mnie wstrząsnął widok siedzącej na chodniku w Rzymie, żebrzącej staruszki, która w zawszonych włosach miała wystające guzy na czaszcze wielkości śliwek.
Od kilku dni w Krakowie na skrzyżowaniu Wiślicka-Andersa-Stella Sawickiego- Bora-Komorowskiego żebrze chłopak bez nóg, poruszający się po pasie rozdzielającym jezdnie na desce z kólkami przypominającej deskorolkę. Obserwowałem go przez chwilę i myślę, że całkiem nieźle na tym wychodzi. Jednak fakt, że nie posiada nóg w mojej ocenie sprawia, iż mu się należy przynajmniej trochę szczęścia.
Ja tylko fotografuję ulicę. Tak po prostu wygląda nasza rzeczywistość. Gdyby na każdym rogu stała piękna roznegliżowana laska (jak te ze świetnych fotografii Willowa), to pewnie takie robiłbym foty.
Niczego nie ustawiam, niczego nie kreuję. Życie takie jest nieszwedzkie... A ja je mniej lub bardziej udanie rejestruję.
Dziękuję za komentarze.
- Posłuchaj stary, jak jeszcze raz laska smagnie batem...
- No, no...
- ...to jej odwinę z kopyta, a potem dajemy nogę.
- Nie pozwólmy się dłużej wykorzystywać!!!.
555 (kliknijcie proszę na fotę, bo to automatyczne pomniejszanie to porażka kompletna).
Rafał, fajna fota.
Ja mam inne skojarzenia:
- rąbniemy temu gościowi bułki???!!!!
- iiiihhhaa, wygląda na mięczaka.
Dzięki za komentosa. Tą razą wrzucam zdjęcie moich matołków. Bóg mi świadkiem, że z największym wysiłkiem powstrzymuję się przed wrzucaniem fot moich bachorzyków. W takich tematach nie można być obiektywnym. Hirijułar:
556 (kliknijcie na fotę proszę, co by nie wyglądała ohydnie z powodu pomniejszenia)
Radosna fotka
P.S
Łamiesz zasady
I bardzo dobrze
Robisz świetne fotki swoim pociechom! Zazdroszczę Ci!
Pzdr
Cytat:
obydwoje podobne do taty (...mamy nie widziałem)
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota z ulicy:
557
O kurcze, jak popatrzylem na te fotke to z poczatku myslalem, ze ta zakonnica z lewej pali papierosa :D Swietne miny zlapales :)
Można by w sumie siostrze dorobić ćmika w PSie :D .Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Kolejna fota:
558
To ostatnie dobre :lol: Szkoda że tuż obok pan nie mył samochodu (nalepiej malucha).
558 - Świetne, robiłeś po swiatło i pięknie wyglądaja krople i rozbryzgi.
Doświetlone lampą, prawda?
Kucze, nie pamiętam. :roll: Ale chyba tak.Cytat:
Zamieszczone przez Woytec60
dawno nie zaglądałem do Ciebie a tu takie ładne obrazki. Ostatnia fota przyjemna bardzo, ładnie złapałeś zaangażowanie tej małej...w mycie konia ;)
nie wiem czemu ale jakiś strasznie pozytywny odbiór ma ta fotka...z reguły street mnie raczej dołuje, pewnie dlatego nie uprawiam tej dziedziny ( choć potrafię docenić )
558- świetnie uchwycone i ta mina dziewczyny fajna.
555 według mnie konisko wskazuje Ci głową Rafale abyś fotografował kierowcę a nie silnik choć z Twoim komentarzem też fajna fota, 556 dzieciaki są zawsze bardzo fotogeniczne w swojej dziecinnej beztrosce, 557 jak wynika ze zdjęcia zakonnice to też ludzie ze swoimi naturalnymi minami i gestami najcześciej skrywanymi pod nobliwą powłoką, 558 jako fotografia podoba mi sie najbardziej za względu na temat jak i porządną technikę jego wykonania. Pozdrawiam.
558 najlepsze :)
Dziękuję za komentarze.
Psiaki do wzięcia.
Cena za sztukę - 1zł.
Dwa pieski - 2zł. - trzeciego dokładam gratis.
Cena całego koszyka - 5 zł./10szt. (cena bez vatu i bez koszyka).
Psiaki dokładnie odpchlone.
Są chętni?
559
Rafal, czy one pochodza z nowego miotu, czy caly czas sprzedajesz te sprzed kilkunastu tygodni, jezeli nie miesiecy. Przypominam sobie wspaniale Twoje zdjecie multum psiakow w budzie. To te same?
Gdybym blizej mieszkal, to bym Ci jednego podebral, bez koszyczka.
pozdrawiam,
excel
PS. Fotka super! Pomysl jeszcze lepszy. Mozesz komus dac na urodziny zamiast koszyka kwiatow.
Excel, pieski z tegorocznego miotu. Mają dwa tygodnie i cztery dni. Siedem dziewczyn i trzy chłopaki.Cytat:
Zamieszczone przez excel
Coś rzadko się pojawiasz na forum. Szkoda.
Rafale, pieski sa sliczne. Mialem nadzieje, ze i moja psina po randce z "chlopcem" wroci wzbogacona, a tu nic. Pewnie sie zabezpieczyla.
Dzialania pewnych osob mnie zniechecaja. Ale to tak, jak w polityce.Cytat:
pozdrawiam,
excel
Dziękuję za komentarze.
560
558 - dziewczyna z koniem - świetny kadr, super światło, fajna modelka a w zasadzie modele...
560 - nietypowa perspektywa, ruch na rękach pasuje do tej sytuacji, również się podoba...
Zdjęcie psiaków fajne, extra pomysł z koszykiem. Ostatni portret ( chyba Twojej pociechy ) raczej średni, moim zdaniem bez rewelacji ( piszę jakie mam odczucia na tle innych Twoich zdjęć ).