Mnie najbardziej: 258; 261; 262 i 268. "Oklepane" i panoramka (3) - świetne.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Mnie najbardziej: 258; 261; 262 i 268. "Oklepane" i panoramka (3) - świetne.
Pozdrawiam.
Góry Stołowe to wcale nie jest łatwy temat do fot w porównaniu z innymi górami jakby mogło się wydawać na pierwszy rzut oka :). Według mnie tam na prawdę trzeba spędzić sporo czasu i popełnić sporo fot aby wgryźć się w te niuanse skał ze światłem i lasem aby wyciągnąć na fotach magie tego miejsca :). Jednorazowy wypad i focenie powoduje jedynie takie wrażenie jakiegoś niedosytu - wiem to po swoim wypadzie i swoich fotach :). Teren wydaje się bajkowy i idealny do fot a efekty fot po powrocie do domu na kompie nie powodują już takiego wrażenia jakie widzimy własnym okiem na żywo :)
268 i 269 wyszły fajnie a dalsza obórka to więcej bajkowości. 271 też mi się podoba kadrem :)
Zgadzam się z Wami. W błędnych i w szczelińcu warunki są trudne z uwagi na bardzo dużą rozpiętość tonalną ale nie tylko. Jest dużo turystów a jest dość wąsko (miejscami bardzo). Wędrówka ze sprzętem foto a do tego statyw niekiedy to masakra, a nie mówię o rozłożeniu trójnoga. Jednak da się. Dużo zależy również od pogody.
Dzięki za komentarze.
Byłem w Błędnych Skałach dawno, dawno temu... miło popatrzeć na te zdjęcia, nie tylko ze względu na wspomnienia
bardzo fajne wrzuty z Gór stołowych. pozdr
na szczęście Stołowe to nie tylko Błędne Skały i Szczeliniec..
tuż obok (z miejscowości Pasterka) wychodzi szlak na czeską stronę - gdzie też sporo fajnych formacji skalnych można zobaczyć - a jest nieskomercjalizowany - i jak tam byliśmy to po drodze minęliśmy raptem kilka grup 4-5 osobowych :)
także można się było wyszaleć i wyfocić do woli :)
Po naszej stronie są w lesie skalne grzyby. ładny szlak i mało uczęszczany.
Kolba rzuciłeś się na trudny temat ale chwała Ci za to. Ja ze swojego wypadu w 2008 roku mam sporo fot z 550UZ ale z mało których jestem zadowolony hehe :) A co do ilości turystów to taka mała pokazówka :)
Załącznik 124399
Przyjemnie tak z Tobą wędrować pomiędzy skałami w te upalne dni :-) Można złapać trochę oddechu od codzienności zanim będzie można pojechać na urlop ;-)