Odp: M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2,8 PRO
Cytat:
Zamieszczone przez
Mattrick
W aparacie z TruePic VII korekcja optyczna zapisywana jest już w RAWie
Dzięki za wyjaśnienie - jakoś nie interersowałem się tym tematem wcześniej - ale ja mam starego klamora :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Wszystko w tych zdjęciach mi się podoba. Czemu ten obiektyw jest tak drogi? :((( (pyt. retoryczne).
Nadal uważam że nie jest drogi... to system jest drogi (wiem, powtarzam się... ale jak ktoś wspomniał, można przecież kupić używkę, nie? )
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
można przecież kupić używkę, nie?
Ta, trzeba polować non stop na FM zaraz po rozpoczęciu sprzedaży; ktoś kupi na kilka zleceń i opyla, wtedy trzeba się wbić w czasie pomiędzy końcem pisania ogłoszenia a wyświetleniem strony. Sytuacja będzie imho przypominać tę z A7s: raz byłem czwarty raz drugi i niezdążyłem. Dostanie używki GH4 przy tym to jest pikuś. Praktycznie, bo ktoś mógł nie zrozumieć, oznacza to 18-22 godziny na dobę na giełdzie FM by móc kupić $200 taniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
oznacza to 18-22 godziny na dobę na giełdzie FM by móc kupić $200 taniej.
To ja wolę nowy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Dzięki za wyjaśnienie - jakoś nie interersowałem się tym tematem wcześniej - ale ja mam starego klamora :mrgreen:
Nadal uważam że nie jest drogi... to system jest drogi (wiem, powtarzam się... ale jak ktoś wspomniał, można przecież kupić używkę, nie? )
Na jedno wychodzi, szkło to część systemu, wszystko kwestią do czego się porównuje.
Zdjęcia jak zdjęcia. ciekawsze, że gośc pisze, że stabilizacja w M1 się nie wyrabia i na dłuższym końcu nic nie daje.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Zdjęcia jak zdjęcia. ciekawsze, że gośc pisze, że stabilizacja w M1 się nie wyrabia i na dłuższym końcu nic nie daje.
Spokojnie to nietypowe narzędzie. Do przetestowania potrzebny jest rzemieślnik, który je rozumie. Poza tym co w tym dziwnego, że zaleca 1/400, szczególnie z konwerterem? Zdziwiło mnie, że do telasów zaleca trójosiowy stabilizator zamiast 5-osiowego. Ciekawe czy przyszli recenzenci to sprawdzą.
Trzeba zauważyć, może komuś umknęło w ferworze bulgotu na niego, jako pracownika Oly, że Wong testował 40-150 z hld-7 (była okazja snuffi sprzedawał 50 zł taniej niż najtańsze używki z USA :) ). Trzeba by ściągnąć paczkę z fotkami i sprawdzić exify.
Jak testowałem OM Zuiko 135mm f/2.8 na E-M1 to stabilizacja wyrabiała zdecydowanie. No ale może te 15mm już coś zmieniaja.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Spokojnie to nietypowe narzędzie. Do przetestowania potrzebny jest rzemieślnik, który je rozumie. Poza tym co w tym dziwnego, że zaleca 1/400, szczególnie z konwerterem? Zdziwiło mnie, że do telasów zaleca trójosiowy stabilizator zamiast 5-osiowego. Ciekawe czy przyszli recenzenci to sprawdzą.
Trzeba zauważyć, może komuś umknęło w ferworze bulgotu na niego, jako pracownika Oly, że Wong testował 40-150 z hld-7 (była okazja snuffi sprzedawał 50 zł taniej niż najtańsze używki z USA :) ). Trzeba by ściągnąć paczkę z fotkami i sprawdzić exify.
Nic w tym dziwnego, może tylko poza tym, że przy pozostałych zaleceniach, czyli strzelaniu seriami i wybieraniu z dużej ilości zdjęć, to stabilizacja przy takim czasie nie jest do niczego potrzebna :) Hld-7 ma tylko tę wadę, że podnosi koszt inwestycji i zmniejsza jej miniaturowość ;)
"Porównanie" z dużym Panasem 35-100.
https://www.youtube.com/watch?v=xeUCr1sHg0I
Polecam 4:43.