Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Dla mnie wątpliwym jest sens męczenia się z ZD 12-60mm w m43 ,jeśli w jego cenie jest 12-35mm.
Do czasu kiedy zechcesz swoje zdjęcia obrabiać oprogramowaniem, które nie chce widzieć korekcji dystorsji, etc. Wtedy na 12mm jest maria awaria, której... brak w dużym szkle. O reszcie zalet 12-60 prawił Janko.
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Jeśli ktoś woli taniej to
To kupuje PM1, 14-150 i polar :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Niestety cały czas nie ma godnego następcy ZD 50-200, no ale mam nadzieję, że niebawem pojawi się jakiś godny następca w m43
Jeśli f/2.8 to z wielką chęcią chciałbym zobaczyć cenę.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
12-60 to jest taki obiektyw, który można zabrać jako jedyny.
Dokładnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Z kompletem 12-35-100 już się tak swobodnie nie foci. Jednak trzeba podmieniać.
Bardzo dokładnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
To kupuje PM1, 14-150 i polar :)
I ma mikrobody z długą lufą, że nie idzie tego zawiesić na szyi wygodnie bo leci obiektywem w dół.
Coraz bardziej mnie przekonujecie do stałek takimi przykładami.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Z kompletem 12-35-100 już się tak swobodnie nie foci. Jednak trzeba podmieniać.
Wolę mieć kilka stałek lub 12-35 z 45mm w kieszeni kurtki niż tego klocka 12-60mm na stałe, ale co kto woli.
14-150 jest absolutnie kapitalnym szkłem podróżniczo - turystycznym. Idealny kompromis pomiędzy rozmiarami, zakresem i jakością.
Ze szkłami klasy 12-60 a zwłaszcza 50-200 to jest tak : wielkie, ciężkie, nieporęczne, ale jak podpinasz to micha się cieszy.
Nie pozbywam się bo jeść nie wołają. Choć używam rzadko - z E30 to spory klamot.
No i mamy pierwszą wzmiankę nt. mordercy 12-35X, w stylu Olka 14-35 ma zamiatać konkurencję pod dywan.
Tym razem niestety tylko od f/2.8. Oficjalnie, w połowie września.
ps. Ciekawy post w komentarzach: 12-40, 40-150 - oba f/2.8 i na zasmażkę 80-300/4, takiego bydlaka mi brakowało w lipcu by czytać nr rejestracyjne samolotów ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
No i mamy pierwszą wzmiankę nt. mordercy 12-35X, w stylu Olka 14-35 ma zamiatać konkurencję pod dywan.
Tym razem niestety tylko od f/2.8. Oficjalnie, w połowie września.
ps. Ciekawy post w komentarzach: 12-40, 40-150 - oba f/2.8 i na zasmażkę 80-300/4, takiego bydlaka mi brakowało w lipcu by czytać nr rejestracyjne samolotów ;)
Wiary już mi brak. 80-300/4 bym brał od razu.
14-60 albo 12-60 byłoby świetne. Nawet nie musi mieć stałego 2.8.
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
14-150 jest absolutnie kapitalnym szkłem podróżniczo - turystycznym. Idealny kompromis pomiędzy rozmiarami, zakresem i jakością.
Obiema rękami się podpisuje. Choć w sumie mogło by być krótsze a szersze.
W nowym korpusie Oly ma ponoć brakować aa filtra, chciałbym zobaczyć fotki zrobione Sigmą 60 z tego korpusu.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
W nowym korpusie Oly ma ponoć brakować aa filtra, chciałbym zobaczyć fotki zrobione Sigmą 60 z tego korpusu.
Chciałbym zobaczyć fotki z nowego korpusu + ZD 50 f/2 MACRO :twisted:
T.
Pojawiły się zdjęcia nowego korpusu:
http://www.43rumors.com/ft5-olympus-e-m1-gets-leaked/
Wygląda całkiem poważnie. Raczej E-M1 będzie wyższym modelem od E-M5
Wysłane z Tapatalk 2