Bo?
W czasie kiedy piszemy te posty z kilka nastolatek na zachodzie poklika na gugl, znajdzie symbol, kupi na ibeju kolejny gadżet. Potem już tylko fotka w stylu tej, którą załączyłeś i fejs. Imho, jest ok, cały zakres obstawiony.
Wersja do druku
Wystarczy przecież, że dadzą mu rolkę (jaką mają wszystkie E-Px), mogą dodać wbudowany wizjer w rogu o który ludzie postulują. Do tego cyfrowa poziomica (przydatna sprawa).
Jednak od OM-D może być gorszy brakiem 5 osiowej stabilizacji, brakiem dodatkowego gripu do zdjęć portretowych.
OM-D ma jeszcze przewagę w zasilaniu jeśli podłączymy grip - mamy dwie baterie, rzadziej musimy wymieniać.
ależ oczywiście. masz racje. wydaje mi się jednak, że to już są małe różnice. subtelne.
dlatego wg mnie, nie ma miejsca na EPx, nie ma sensu na kontynuowanie tej serii.
generalnie będzie tylko wizualna różnica i ewentualnie w cenie.
oczywiście to jest moja indywidualna analiza i subiektywna ocena.
i proszę zauważ jeszcze jedno. EPx w pierwszej wersji nie miał lampy.
EPLx miał w każdej tylko nie ostatniej :)
mi to wyglądan na "koło fortuny" lub "historia lubi się powtarzać".
E-PL 1 i E-PL 2 miały lampę wbudowaną, natomiast E-PL3 i E-PL5 mają doczepianą.
Za to E-P1 i E-P2 nie miały lampy w ogóle.
Mimo wszystko brak rolki i sztucznego horyzontu nie uważam za subtelne różnice, bo się jednak przyzwyczaiłem do tych funkcji (wiem, mogę kupić OM-D, ale z kolei nie podoba mi się do końca jego ergonomia).
Według mnie pomiędzy dzisiejszymi EPL i OMD jest miejsce na jeden model - a czy będzie nazywać się EPx czy OMDx to przecież nie ma znaczenia...
Mam nieodparte wrażenie, że te dywagacje sa nieodłączną częścią tego forum - tyle, że 5-6 lat temu dotyczyły dużego E-Systemu :)
A może byk taprzemianoać forum na OffTopicClub? :)
Nie tylko tego forum
:canonbe2::nikonbe: TEŹ
Widocznie Polak tak ma ...
---------- Post dodany o 13:50 ---------- Poprzedni post był o 13:49 ----------
Jak dojdziesz do tysiąca to Ci na zlocie wymienie na piwo :grin:
tylko będziesz zaczynał od zera i żegnaj na chwilę OlyJedi :-)