Zdecydowanie to starzeją się w komórkach, gdzie dziennie i kilka godzin niejeden potrafi się wpatrywać. Tak więc... spoko :)
Wersja do druku
Używa może ktoś tego Olka z dedykowanym pokrowcem, czy poprawia on trochę uchwyt aparatu?
pozdr
Jak nie jak tak. Nieoryginalny jest przykrecany (a tez jest dedykowany)...
Wyklikane z mobilka
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ok - a sam uplyw czasu nie daje widocznych rezultatow? (oczywiscie mysle o realnych wartosciach typu 2~5 lat a nie 100...)
Wyklikane z mobilka
Tego nie wiem, ale za 2~5 lat to będziemy mieć XZ-2, Y01 i ZioZero, a każdy bardziej od poprzedniego :)
Tak patrzę na kolekcję swoich ''najlepszych'' z 10 lat ostatnich i się zastanawiam, czy nie sprzedać trochę... ale one takie poobijane, kto by to chciał... Kurde, człowiek wydał na to trochę kasy. I wszystko dla kilkunastu tysięcy zdjęć dla radości plus drugie tyle dla... owej kolekcji właśnie (na szczęście ''i jeszcze kilku innych zabawek'') :)
Wrzucam kilka zdjęć do porównania LX5 z XZ1. Pierwsze jest z LX5 drugie z XZ1. Nie dłubałam w nich prawie nic. Zmniejszone i wyostrzone jedynie. Oba aparaty bardzo dobre . Jak się zdjęcia zrobi w rawie i obrobi w programie graficznym można osiągnąć bardzo dobre rezultaty.
Wygląda, że XZ-1 ma trochę cieplejsze barwy niz LX-5.
Jaką kartę pamięci kupić do tego aparatu?
Nie wydaje mi się, by koniecznie musiał być to najszybszy Sandisk na rynku, bo aparat raczej tego nie wykorzysta.