No dobra, ale to ja ja na tym tle postawilem, a Olek namalowal to na zdjeciu ;)
Wersja do druku
No dobra, ale to ja ja na tym tle postawilem, a Olek namalowal to na zdjeciu ;)
Ciąg dalszy udanego weekendu wielkanocnego...
Ciekaw jestem Waszych opinii o takim kadrze. Nic nie bylo przewracane, zdjecie zrobilem wlasnie w pionie. Spotkalem sie jednak do tej pory z dwiema opiniami, ze poziom lepszy.
A Wy co sadzicie?
jakoś tak głowa sama mi się opraca w prawo :) osobiście wolę poziom
może nie tyle pion co chyba za bardzo głowa skierowana w dół wyszła jakoś nienaturalnie. Mi pionowy kadr nie przeszkadza zupełnie
a i jeszcze co mi chodziło po głowie a nie wiedziałem co. To wrażenie "spadania" głowy potęguje zarys tła - ścian, ponieważ stanowią układ odniesienia w przestrzeni. Gdybyś rozmył tło lub uzył innego ;) to pewnie nie zwróciłbym na to uwagi.
Lessie, cenna uwaga - zapamietam na przyszlosc, dzieki! :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Bylo czarno-biale, ale sie zmylo. Pokazuje kolor.
Po przeczytaniu krótkiego poradnika Tymina postanowiłem się pobawić według jego recepty.
Zdjęcie zrobione w zeszłym roku, obróbka sprzed kilku dni (do galerii wrzuciłem zdjęcie z oryginalnym tłem).
Osobiście mam kilka zastrzeżeń, co można było zrobić lepiej, ale i tak Wam pokażę.
Bardzo ładnie :D
wersja po zastosowaniu sposobu tymin3-a bardzo ładnie wyszła, powiem że jak dla mnie ciekawiej niż ta w galerii
Osobiscie jestem troche w rozterce.Cytat:
Zamieszczone przez west73
Z jednej strony sklaniam sie ku jak najmniejszej ingerencji w zdjecie, w celu zachowania jak najwiekszej naturalnosci. I ta czesc "mnie" podpowiada mi, ze tutaj wyglada to zbyt sztucznie.
Z drugiej jednak strony lubie czasem obejrzec zdjecia wygladajace mniej naturalnie, bardziej wyglaskane. I ta czesc "mnie" podpowiada mi, ze z ciemnym tlem jest bardzo fajnie.
I tak oto wyszlo mi, ze jestem schizofrenikiem :mrgreen: