stety niestety - popieram w całej rościągłości
auta to tu nie uświadczy za bardzo - a to o tej gwiazdeczce chyba w dedykacji pisałeś ?? :roll:
Wersja do druku
stety niestety - popieram w całej rościągłości
auta to tu nie uświadczy za bardzo - a to o tej gwiazdeczce chyba w dedykacji pisałeś ?? :roll:
Ula nie tylko o tej.
Nie chciałem ścinać ostatniej fotki, bo tylko miniatura byłaby "czysta".
ale jeśli wrócimy do poczatku...........
Janusz mnie zawsze irytuja takie pantofle u modelek... nie wiem czy dodaja uroku? Mysle, ze wrecz przeciwnie :-)
Nie powiem żebym był ich zwolennikiem.
Ale tu raczej chodzi o urodę kobiety i cały kadr.
Dało się to taki zrobiłem.:grin:
A nie dało się gościa z piętra przegonić? Spitolił takie fajne ujęcie :(
Kurczę, lubię takich mistrzów drugiego planu. Zawsze ktoś wlezie...
Heniu jeśli mam widzieć własny błąd/y w tych zdjęciach, to tylko brak wykadrowania.
Na takich imprezach nie ma czasu na czekanie. Trzeba się czasem łokciem rozepchnąć, czasem kogoś pogonić lub opier..............ć za "pazerność".
Modelki stoją chwilę w jednej pozie i idą gdzie indziej, a spora grupa za nimi. Zrobiłem ok. 35 zdjęć z czego kilka jest ruszonych, kilka wyrzuciłem bo tłumoki w kadr mi głowę albo ramię wsadziły. Naprawdę dobrych jest może z 15.
Robiłem je dla siebie i dla Was, nikt ich więcej nie zobaczy. :grin:
Jeśli mam być szczery to nie tylko..., choć to się najpierw rzuca w oczy. Te modelki na Twoich zdjęciach są albo niedoświetlone (ostatnie), a jak są w miarę to znów mają karnację skóry wpadającą w żółty kolor.
Wiem, że obróbki się uczysz dopiero ale takimi zdjęciami raczej byś nie zachęcił do kupna tego aparatu.
Top secret, króliczki i....kiepskie foty i co mam dalej czynić:mrgreen:
P.S. Trochę się jeszcze z nimi pobawię, zanim pogoda pozwoli na nowe polowanie.:wink:
Na razie pa....i dzięki za wizyty:wink:
Boguś powiadasz skupić się na autku.:grin:
Użyłem "podpuchy" i wszyscy sobie poszli i zrobiłem tak.........
nie chciałem żadnej modelki.
Szkoda tylko że tak dookoła było obstawione to autko, bo zrobiłbym lepsze.:grin:
Jeszcze dla tych co nie byli na targach - piękna Corvette, z elegancką skórą w środku i okrągłymi zegarami miała ordynarne radio (chyba Blaupunkt) z kolorowym wyświetlaczem. Normalnie porażka.
Pozdr
Autko fajne ale dlaczego tak z góry? A może na przykład lekko z dołu?
Albo zamiast całości jakiś detal? Nie traktuj negatywnie mojego czepialstwa - po prostu z tej perspektywy większość foci.
Też mi to radio nie pasowało, dlatego fotki wnętrza odpuściłem.:grin:
Waldku masz rację, nie pomyślałem, ale wg Twojej rady sfociłem od dołu Mustanga.
jakbyś go w poziom wziął i ciagnął zbędną górę też będzie lepiej IMO oczywiście
a bez tych panienek jakoś bardziej do mnie przemawia :) :) :)
Ula fajna rada, zrobię sobie taka wersje bo jest z czego.:grin:
Na życzenie Waldku, taki mały rzut oka na przedni panel.:grin:
Miło, masz go z profilu?
Nie, mam jeszcze "skrót" na sam symbol. Chwilę po moich zdjęciach, tłoczno sie tam zrobiło.
Hej chłopaki a czemuż to F8 zło przypisujecie??:wink: Ne chciałem przestawiać, może to i moja wina.
Ustawienia OMD były fajne, a to moje ostatnie fotki na targach. To co mam pozwala mi teraz na graficzną zabawę.
A tak na marginesie:
świateł tam było tyle, że można by się pogubić, a ja musiałem cacko oddać.:grin:
Ale miło Was widzieć.:grin:
Dlategoż iz przy f8 wydłużył Ci się czas naświetlania (1/10s, choć tu stabilizacja sobie poradziła:) ) i musiało być w związku z tym wysokie iso, a to też nie wpływa dobrze, nawet w EM-5.
Co najbardziej myślę istotne przy minimalnej dostępnej przysłonie byłaby mniejsza głębia ostrości i tło byłoby bardziej rozmyte z korzyścią dla odbioru zdjęcia.
Andrzeju trudno zaprzeczyć Twoim argumentom.
Większa przysłona np. 5, 6,3 dałaby faktycznie mniejszą głębię ostrości, ale przy sporej liczbie ludzi dookoła zanim ja bym to przestawił................................:grin:
Ja zrobiłem tylko 2 fotki tego Mustanga i trochę w pospiechu. Czas korzystania z OMD na targach już właściwie mi minął. I tak miałem szczęście że w ogóle zrobiłem foty. Chwile po tym już tam zbiegowisko było, bo coś prezentowali.
Cieszy mnie jednak materiał, bo mogę się nim w wolnych chwilach pobawić.:grin:
A Wasze rady na pewno wykorzystam przy innej okazji i pokażę rezultat.
Wykorzystam przy najbliższej okazji, może już niedługo:grin:
Tym bardziej, że aparat do dyspozycji na godzinę. Ja sobie sprawdziłem ustawienia przed fotkami tej modelki na schodach i postanowiłem po pierwszych zdjęciach nic nie zmieniać. I wcale tego nie żałuje. Modelki wyszły fajnie, można na nich poćwiczyć, a i na forum było co pokazać. Szkoda mi tylko kilku zepsutych zdjęć przez intruzów w kadrach.:grin:
powiedzmy... prawie fajnie..Na tej stronie: http://www.forfoto.pl/showthread.php...152&pid=204806
(tak w połowie, post 2623) wyszły fajnie mz.
Andrzeju fakt kadry b. ciekawe. Ja na takie szans nie miałem, zbyt ciasno tam było.:grin:
Nie odchodź, to coś wstawię.
Poniżej jedna z fotek, które uznałem za zepsute. Tego buciora cymbał wstawił w kadr jak naciskałem migawkę. Nie było gdzie uciec ani się przesunąć.
Niestety kultura ludzi z lufami na takich imprezach ma kiepski poziom. Gdybym nie zjechał pewnego gościa na schodach, nic bym nie zrobił. Kuźwa tak się "rozstawił" i trzaskał serie, że nikt się ruszyć nie mógł. Bałem się żeby mi tego OMD z ręki nie wytrącił, bo cacko paska nie miało. Nie znoszę tłoku na takich imprezach i raczej ich unikam, ale okazja pofocenia OMD była zbyt kusząca.
Zresztą a miałem nadzieję na fotki poza halą.:grin:
---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post był o 20:03 ----------
Persie bo chciałem wszystko wyraźne, zwłaszcza gdybym coś zbliżył. Tak pomyślałem i chyba nie był to taki zły wybór. Na innych fotkach (Canonmen i dziewczyna na Qadzie) to chyba się sprawdziło.
Hmm, o gustach się nie dyskutuje. Dla mnie niestety (stety) trafne komentarze to:
"Przyglądam się od dłuższej chwili i zastanawiam się czego to jest fotka- tej pani, tego samochodu czy tych ludzi w tle.
Tylko pani jest dość. Samochodu za mało a ludzi za dużo. Mogłeś to lepiej skadrować!"
albo:
"Wiesz, mimo że osobiście wolałbym się z tą modelką spotkać, to bardziej mi się podobaja zdjęcia gościa, którego ktoś "zilberbązą" przejechał :grin:"
Mimo to nie nazwałbym zdjęć Bikera okropnymi.