dlatego trzeba mieć jaką jaknajmniejszą (czyt. jaknajtańszą) xD dodatkowo. I zamiast kasować przełączasz na xD i ta jest pusta ;DCytat:
Zamieszczone przez daghda
Wersja do druku
dlatego trzeba mieć jaką jaknajmniejszą (czyt. jaknajtańszą) xD dodatkowo. I zamiast kasować przełączasz na xD i ta jest pusta ;DCytat:
Zamieszczone przez daghda
Tak jak aparat dalmierzowy z dobrym obiektywem ma sens tak samo ideałem był by taki cyfraczek z bardzo dobrą optyką iożliwościa zrobienia zdjęcia cicho szybko i bezboleśnie
Mnie raz chciale zaatakować na targu w Maroku bo zrobiłem zdjęcie OGÓLNE NIE POSTACI
i to jeszcze za czasów analoga i raz chciała mnie zabić Pani Kwiacarka na Nowym Swiecie :) juz za czasów Cyfry :)
pozdrawiam
Dobas
Ja jeszcze nigdy nie miałem żadnej kwaśniej sytuacji, a zrobiłem szerokim kątem multum zdjęć ulicznych.Cytat:
Zamieszczone przez dobas
Pewnie wzbudzasz zaufanie u ludzi ;)
Piszcie co chcecie, ale wygląd i sposób bycia fotografującego, ma duże znaczenie.
Myślę, że moja postura też mi pomaga "wzbudzać zaufanie", bo duży chłopak jestem. :D
Mam, ale nie zdążyłem - przyłapali mnie na kopiowaniu. Koniec OT :razz:Cytat:
Zamieszczone przez rodia
fajne te ostatnie kadry...po małej serii gołych babek widzę powrót do korzeni.
Z jednej strony dobrze z drugiej....ładnie robiłeś goliznę. No i chyba przyjemniej się ją robi ;)
Jeśli wiecie coś o organizowaniu akcji wynajęcia niedrogiego snajpera zza wschodniej granicy, który zrobiłby porządek w TPSA, to ja chętnie dorzucę kilka grajcarów.
Przez dwa tygodnie nie miałem internetu z powodu debilstwa wyżej wymienionej korporacji. Nie będę wdawał się w szczegóły, bo nie chcę się już denerwować.
Dzięki za komentarze i kolejne foty (klikajcie proszę w zdjęcia, bo pomniejszone foty to kompletna porażka):
545
546
547
545 - ale pojechałeś, niesamowite, no ale tą babcię przekupiłeś i pozowała ??? ...;)
545 :) "bez grosza w kieszeni" :D
Dolączam się, wszystkie fajne ale 545 znakomite.
Świetnie skadrowane. Wzrok wędruje mi od dziewczyny na plakacie, przez reklamę do babci, z powrotem, w odbicia, na różaniec...
Treści w tym zdjęciu tyle, że strczyłoby na mały reportaż.
545 bardzo dobre, czytelne w wymowie, nie trzeba dorabiać ideologi, wiadomo o co chodzi.
Jedno z bardziej udanych, jezeli nie było "pozowane" to po prostu masz rewelacyjne oko.
545 - kompozycja jest wręcz genialna :-) Pozostałe - spoczko :-)
To ja ja sie dołączę do ogólnych zachytów nad 545 - baaardzo dobre.
Bardzo dziękuję za komentarze. Kolejne zdjęcie.
- Kaziu! Mówił ci już ktoś, że jesteś podobna do tego aktora Bogusława Lindy?
- Bez przerwy to słyszę...
548
545 wspaniale ujęte i bardzo wymowne w swoim przekazie nie pozwala się po nim prześliznąć trzeba zatrzymać się na dłużej, 546 radosne i bardzo przyjemne w odbiorze, 547 nie przekonuje wiec pomijam, 548 aż mi sie japa rozwarła w uśmiechu i niech tak zostanie. Pozdrawiam.
A ja tam chyba konserwa jestem, bo wolałabym 545 bez tego krzywego horyzontu (bo samo zdjecie - mniodzio) :roll:
A zakonnice świetne, też gęba mi się śmieje :lol: mam trochę inną koncepcję: - "Piwo jest podobno bardzo zdrowe, ma szereg witamin, zwłaszcza z grupy B, ponadto chmiel ma właściwości antyutleniające"
Radosne są te zakonnice, zdjęcie wywoluje pozytywne emocje.
Tekst sobie można podłozyć wedle uznania ;)
Rafał miałeś sporo szczęścia,że tylko 2 tygodnie bez netu. Pracowałem kiedyś w pomocy technicznej neostrady i niektóre przypadki były takie, że chyba bym oszalał gdyby mnie się przytrafiły. Jeżeli chodzi o zdjęcia to 545 jak dla mnie wyszło najlepiej.Jest w tym zdjęciu coś mocnego co zapada w pamięć, nie bardzo wiem jak to opisać. Chciałbym tak umieć.
Dziękuję za komentarze. Kolejne zdjęcie:
549
aż trudno uwierzyć jak wiele kobiety w tym kobieciątku, spojrzenie, gest rączek przy poprawianiu włosów, naturalność. Piękny kadr. Pozdrawiam.
W pełni popieram przedmówcę - piękny kadr :-)
Rafał,
549 - znakomity portret, decisive moment, jak u H. Cartier-Bressona.
Pierwsze, co widzę, to spojrzenie i ruch, jest to portret w ruchu utrwalający charakterystyczny dla wymagających osób moment strojenia się. Piękna, wymowna, zdecydowana mina, pewne gesty rąk, przychylenie główki do nich i mnóstwo wyobraźni w oczach.
Choć nie lubię na ogół portretów w rozciągnietych poziomych kadrach, to tutaj, takie ujęcie jest usprawiedliwione (przynajmniej częściowo) układem kompozycynym główka + ręce.
Zazdroszczę Ci tego portretu.
Pzdr, TJ
Dziękuję za komentarze. To moja córa Maja.
Kolejna fota:
550
Krypto reklama, babcia juz w niego nie wpadnie.
Apel do dobrych ludzi - moja wilczurzyca Kasia popełniła mezalians (znaczy się bzyknęła się z jakimś kundlem). Efekt - dziesięć psiaków - siedem dziewczyn i trzy chłopaki. Za jakiś miesiąc będę miał do rozdania za symboliczną złotówkę (nie oddaje się psów za darmo, jest taki przesąd) całe towarzystwo.
Jeśli ktoś reflektuję na psiaki, to proszę pisać na PW.
ps.
Na dołączonym zdjęciu (sprzed tygodnia) maluchy mają jeszcze zrośnięte ślepka, więc nie wyglądają zbyt efektownie.
Na pieska nie reflektuje niestety, ale zdjecie fajne ;)
Co rok prorok :D :D :D, poprzednie były ładniejsze.
550 bardzo refleksyjne zestawienie dwóch światów. Poruszający kadr. Pieski fajne, niestety nie mam warunków. Pozdrawiam.
Dziękuję za komentarze.
Kolejne zdjęcie:
551
ale moment
szkoda, że nie patrzą sobie w oczy
cóż street'ka - nie można mieć wszystkiego
Nie ma to jak brać przykład z Mistrza
Babcia - ujecię nad wyraz kontrastowe.
A co do ostatniego - coś mi nie gra
Sisman: co mistrz to mistrz
Pozdrawiam
Grzesiek
Dzięki za komenty. Kolejna fota:
552
551 odebralem to jako podziękę menela za wsparcie na piwo - akuratny moment na zatrzymanie w kadrze. Intryguje mnie czy patrzy w stronę sklepu czy w stronę oczekujących kumpli bo ta szcześliwa mina pełna zadowolenia może oznaczać i jedno i drugie. 552- smakoszka w trakcie konsumpcji ale jak to odbieram nie bedę się rozpisywał. Pozdrawiam.
Pisz śmiało. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wiejo
552 - wyciskaczko-ssaczka - tak bym ją określił - od czegoś trzeba zacząć :)
502 -Gosia LodziaraCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Ależ jesteśmy prymitywnymi, szowinistycznymi świniami :roll: . Mamy podobne skojarzenia.
Kolejne zdjęcie:
553
albo nie trafili z ładnymi hostessami albo świeża komórka Kukluksklanu