właśnie chciałem żeby był centralnie :)Cytat:
A;e dlaczego tak centralnie? To po prawej bym wykadrował umieszczając ptaka- z jedną nogą- w mocnym punkcie
wygląda jakby pozowała do zdjęćCytat:
aqua areobik
Wersja do druku
właśnie chciałem żeby był centralnie :)Cytat:
A;e dlaczego tak centralnie? To po prawej bym wykadrował umieszczając ptaka- z jedną nogą- w mocnym punkcie
wygląda jakby pozowała do zdjęćCytat:
aqua areobik
Tak raczej skromnie i mało egzotycznie...
Załącznik 134119
Fajne!Na drugim wygląda jak byś im jakiś przysmak na przynętę wyłożył :-). Pozdrawiam!
Dzięki.
Zacząłem już sezon karmnikowy, choć karmnika jeszcze nie wystawiłem :D. Dzisiaj miałem dość urozmaicony jak na październik zestaw gatunkowy - bogatki, modre, ubogie, sosnówki, mazurki (te jedyne pozowały chętnie i bez strachu), kilka dzwońców i jeden szczygieł.
A i był kot, który był wyraźnie zainteresowany całym tym ptasim harmidrem. :D
Z własnego nasłuchu wiem, że mazurki mają milsze dla ucha ćwierknięcie, niż wróbel zwykły, jazgoczący.
Taki z polowania
Załącznik 134214
Załącznik 134215
Nie wiem co to za skrzydlate ale nie nasze podobno a tabliczki z podpisem na stanowisku nie było.
ale plama... :oops: pustułki nie występują w Amerykach...,
Sówka która ma awersję do balonów......
Załącznik 134285
Trochę więcej ptaszków :)
Takiego czarnego łowcę spotkałem na trawniku.
Załącznik 134466
A takie ptasie towarzystwo na pryzmie buraków. Na widok auta ptaki pozostały obojętne, ale kiedy próbowałem wysiąść uciekły w popłochu.Załącznik 134467
Sympatyczna ta sówka :)
Co robi balonom? Atakuje?
---------- Post dodany o 10:21 ---------- Poprzedni post był o 10:19 ----------
Dobre zdjęcie łowcy :D
Te buraczane to jakieś takie niechętne do współpracy najwyraźniej były. Pewnie nie zaoferowałeś im popitki :wink:
Co to za ptak? Duży! Mam swoje przypuszczenia ale wolę zapytać żeby się nie wygłupić ;-).
Kowalik
dzisiaj udało mi się "ustrzelić", strasznie ruchliwy :)
Piękny portrecik Karolu.
Gratuluję i pozdrawiam.
oh Karol:wink: dobra fota, gratki
viruuss - trochę jakość tego zdjęcia chyba nie ten tego.
Koleżanki i Koledzy podpowiedzą co to za bestia ? !
To będzie najprawdopodobniej jakiś sołtys, czyli mieszaniec kaczki krzyżówki z jakimś innym gatunkiem kaczki - dzikiej lub hodowlanej.
Wynik szukania w google
---------- Post dodany o 10:18 ---------- Poprzedni post był o 10:16 ----------
Trochę cierpliwości, spokojnego zachowania i jakiejś przynęty, a będą świetne zdjęcia wyjątkowo chętnie współpracującego ptasiego modela. :)
"Przednie" zdjęcie, gratki. Siedzi na konarze czy rękawicy ? Pozdrawiam
Spotkanie z orłem było przypadkowe i niestety nie dzikie. Będąc w Beskidzie Niskim zajechałem na parking zajazdu celem konsumpcji ;-). Jakież było moje zdziwienie jak siedząc jeszcze z aucie zauważyłem w odległości około 2 metrów, duże ptaszysko na wysokości mojej głowy gapiące się na mnie. Najpierw pomyślałem, że to jakiś kiczowaty wabik na turystów - z dykty albo gipsu niczym ogrodowy krasnal. Ptak się jednak poruszył, za nim były 2 kolejne w dodatku wydające dźwięki. Okazało się, że pozostawili je tam sokolnicy (?) z Austrii, którzy też tam się stołowali. Poświęciłem ptakom kilkanaście minut fotografując je z każdej strony.
super ptaszysko :grin:
Piękne o dostojne ptaki. Spory ciężar trzeba utrzymać na ręce.
Świetne zdjęcia wspaniałych ptaków. Jako ciekawostkę napiszę, że w Polsce najpopularniejszym ptakiem sokolniczym jest jastrząb, zresztą całkiem skuteczny w łowach.
Zdjęcia mnie rozwaliły i nie mogę się pozbierać. Coś Ty najlepszego narobił :)
Ciemne maleńkie z dzisiejszego poranka.