Małe zainteresowanie, to "dobrze" ;) ...nie zaglądałem na OC dłuższy czas a dziś byłby ostatni dzionek i ostatni dzwonek. Musiałbym mocno się sprężyc z przygotowanie lastminute ;) A tak spokojnie jeszcze 10 dni :D
Wersja do druku
Małe zainteresowanie, to "dobrze" ;) ...nie zaglądałem na OC dłuższy czas a dziś byłby ostatni dzionek i ostatni dzwonek. Musiałbym mocno się sprężyc z przygotowanie lastminute ;) A tak spokojnie jeszcze 10 dni :D
Fajnie że przedłużone może uda mi sie 3 korony pstryknąć. Pozdrawiam z pięknych Pienin. Laptop w domu. To public net wolny okropnie.
Szkoda, że nie do końca sierpnia - bym coś tatrzańskiego mógł wrzucić. Może za rok :)
Ja dopiero wróciłem z saksów rowerowych, moge coś przygotować do poniedziałku wieczór.
Ja mam jeszcze pytanie odnośnie proporcji boków zdjęcia. Wiadomo, że zdjęcie musi być poziome, ale jakie ma mieć proporcje boków 4/3, czy może mieć też 3/2, lub 16/9? Ja wysłałem zdjęcie o proporcji 16/9 i teraz dopiero zacząłem się nad tym zastanawiać. Oczywiście mam oryginał w proporcji 4/3.
Jak o tym było to przepraszam, wątek śledziłem do pewnego momentu.
Dokładnie. Skoro zdjęcie jest z Olympusa to oryginał, nawet w JPG ma proporcje 4:3. Jedyny wyjątek to skan z filmu 35 mm z Olympusa OM.
---------- Post dodany o 07:43 ---------- Poprzedni post był o 07:40 ----------
Zapomniałem o PEN-ach. Zdaje się, że w tam JPG będzie miał wybrane w ustawieniach proporcje.
Moje też w takim razie muszę poprawić. To poproszę o wykasowanie jego.
W kategorii krajobraz widzę trochę panoram, trochę kadrów w innych proporcjach niż 4:3. Przypominam autorom zgłoszonych prac, że panoramy jak również inne proporcje niż 4:3, jeśli wygrają, zostaną wykadrowane do pożądanego rozmiaru. W przypadku wygranej, laureat zostanie poproszony o wykadrowanie i nadesłanie obrobionego pliku w największej możliwej rozdzielczości.
APZ, Farensbach, szerokie kadry zostały skasowane zgodnie z życzeniem.