I to jaki widok.Extra
Wersja do druku
I to jaki widok.Extra
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie i wizytę i za pozostawione słowo. Żeby nie zanudzić :
256. Autostrada do Balic...
260. Alejka nocą.
Czy 259 w kolorowej wersji nie daloby sie wyciagnac z trawy na dole wiecej szczegolu?
Tomek
260 bardzo mi się podoba.
niestety skopałem tę fotę - w ld wlazło mi lustrko samochodu, musiałem mu pień i tło trochę dopracować.
Pewnie by się dało - tylko to kompakt , dużo więcej szumu i mniejsza rozdzielczość. Całe rawy pomniejszone i troszkę podostrzone.
Dziś wieczorem - kolejna próba z balansem bieli i XZ-em. Na placu są lampyo barwie ciepłej i niebieskiej , sodówa na słupie po drugiej stronie ulicy i kolorowe podświetlenie fontanny.
Chociaż trudno cenić kolory podświetlenia fontanny, przez przepały (szczególnie pierwsze zdjęcie), to WB wydaje się być dobrze ustawiony :roll:
Warunki są trudne wielokrotna ekspozycja przy czasach 1/6-4/2 sekundy??? przy lejącej się wodzie - będzie jeszcze parę wieczorów zabawy. Światło dookoła poodsuwane na boki placu, strumień światła podświetlający wodę - podświetlenie białe, żółte, czerwone liliowe i niebieskie zmienne ledowe- może spróbuję z pomiarem punktowym lub z ciemną tonacją. Niby tylko fontanna, a ile ćwiczeń.
Kolejne dwa to zdjęcia popołudniowe - Zachęcony przez user-kę wykonałem wycieczkę w nieznane mi dotąd rejony Choczni i to piersze fotografie z tego pleneru.
265 - bardzo podobają mi się kolory na tym zdjęciu