4 załącznik(ów)
Odp: "The zdjęcia"- coś ode mnie
Chcecie kupić opal ?
307.
Załącznik 95864
Ten pan Wam go sprzeda.
308.
Załącznik 95865
I będzie chodził zadowolony.
309.
Załącznik 95863
Albo sprawi sobie nowy samochód, jak dużo kupicie.
310.
Załącznik 95862
A jak nie chcecie kupować, to sobie możecie opali sami nakopać. Instrukcja w linku poniżej:
LINK
Hehe dobre, czyli czasem obok opala można jakąś czaszkę wykopać :D
...
Fajne zdjęcia - ta ciężarówka na 310 jest super
Podobają mi się te z ludźmi, tj 308 i 309, chociaż w 308 spróbowałbym z trochę łagodniejszą obróbką.
I jeszcze 305 też jest ok wg mnie.
Pozdr
Fajne klimaty na ostatnich wrzutkach, podobają się :)
1 załącznik(ów)
W księżyc się gapiłem ostatnio.
311.
Załącznik 96237
Co do obróbki 308 to faktycznie jest wiele silniejsza niż zwykłem stosować, ale podobnie jak z ciężarówką a i większością z Lighting Ridge taka pasowała mi najlepiej do klimatu miejsca i tego jak to tam na żywo wszystko wyglądało. Chodź i tu i w galerii mowa że za silna to i usiądę do tego jeszcze raz za jakiś czas. Dzięki za opinię właśnie tego mi potrzeba.
3 załącznik(ów)
XZ spiusał się na medal i po to wydałem na niego ostatnie pienądze. Jest zawsze w plecaku gotowy to robienia zdjęć w takich sytuacjach !
Kolczatka australijska - czyli jeż znoszący jajka ! Po kilka słów zapraszam na BLOGA
312.
Załącznik 96598
313.
Załącznik 96599
314.
Załącznik 96600
Cytat:
Zamieszczone przez
Hrr
Kolczatka australijska - czyli jeż znoszący jajka ...
Ma dłuższy "nos" od naszego jeża :)
Mogłeś tak blisko podejść?
Na luzie. Co prawda jak do niej dopadłem w pierwszych porywach ekscytacji to się nieśmiało zbunkrowała po jeżowemu w kulkę. Ale jak przycupnąłem cicho to po chwili się rozwinęła i dalej robiła swoje. By po chwili przemaszerować z metr ode mnie, co się będzie wysilać i drogi nadkładać - to ona ma kolce nie ja przecież ;)
Wczoraj natomiast jak po nocnemu robiłem foty to jedna mało we mnie nie wlazła, musiałem jej telefonem po oczach poświecić. No sorry nie chciałem żeby statywem ruszyła..
Super są te australijskie klimaty, a zwłaszcza panoramy :-)
3 załącznik(ów)
Dzięki, panoramami aż sam się zatkałem. Złapałem się na produkcji dużej ilości bardzo podobnych zdjęć, odstawiłem temat na miesiąc co by nabrać dystansu do tematu.
Dwa miesiące temu zacząłem się edukować w kwestii astrofotografii. Aparat broni się bandingiem i szumami jak może ale zaczyna to powoli przypominać obrazy które chciałbym uzyskiwać.
315.
Załącznik 99361
Krzyż południa po lewej, a po prawej alfa i beta Centauri. Na blogu wyjaśniłem jak wskazują kierunek, napisane nie po naszemu ale na obrazkach widać w miarę zrozumiale.
A te utykałem już w galerii.
316.
Załącznik 99360
To zdjęcie jest do powtórki. Jest nie ostre, biegając ze statywem musiałem ruszyć pierścień i zauważyłem 3 dni potem po zgraniu surówek na dysk. Będę miał jeszcze jedną pełnię w Australii więc powinna być okazja na powtórkę.
317.
Załącznik 99359
Przypadkiem strzelone robiąc inne zdjęcia. Motyw wart głębszej rozkminie, za dwa tygodnie znowu będzie dużo księżyca !