Odp: Koriolan- zdjęcia rozmaite
lightroom'a kupiłem z obrzydzeniem tylko dlatego, żeby używać wtyczek NIK.
Teraz używam go z przyjemnością. Ma inną filozofię interfejsu. Nie jest może intuicyjny ale jak się go pozna to program można polubić. Ma tą przewagę, że w necie jest pełno filmów instr w tym po polsku. Ten program służy przedewszystkim do sortowania, porządkowania, układania, opisywania, oznaczania, pozycjonowania fotek. Pozatym mi sporo innych ciekawych funkcji. I co ważne przy obróbce RAW'ów nie tyka oryginału.
Mnie się udało przełamać wstręt do niego. Spróbuj i Ty. Gdyby co - służe pomocą (tylko w wersji podstawowej :-) )
Cytat:
Zamieszczone przez
Karampuk
Gdyby co - służe pomocą (tylko w wersji podstawowej :-) )
Pomoc w wersji rozszerzonej za dodatkową opłatą :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Pomoc w wersji rozszerzonej za dodatkową opłatą :mrgreen:
Czytam co apz napisał i
Zdjęcia
przecież PS i LR to są dwa różne programy. Do czego innego jest szop do czego innego LR :-)
tu jest szybka instrukcja jak co poukładać a o to chodzi Koriolan'owi
http://tv.adobe.com/watch/the-comple...om-part-1/pol/
To od tej wódki weselnej tak Ci się porobiło? ;-)
Używam LR4 i chwalę sobie. Katalogowanie i możliwości obróbki są świetne.
sorry za oftopy
Na weselu nie byłem, a młodzi jeszcze nie wrócili z podróży poślubnej więc odpada ;-)
wracając do LR znalazłem u braci Nikoniarzy jeszcze to
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=228845
od jakiegoś czasu używam starej wersji LR3.3 i po pierwszych ciężkich tygodniach nauki teraz jestem z niego zadowolony i to bardzo. jestem w trakcie zmiany systemu na win8 i muszę zmienić też lr. jest teraz LR5 za 73 euro dla uczniów i sudentów. każdy ma w domu ucznia. wystarczy do nich wysłać skan legitymacji szkolnej. oferta jest dobra bo masz licencję dożywotnio, nie do czasu nauki w szkole, no i nic nie jest w chmurze za idjotyczny abonament miesięczny.
polecam LR.
choć do archiwizacji i katalogowania używam innych programów
no i jest do niego polski interfejs za free
5 załącznik(ów)
Hubertus 2013
wyciąłem sobie zbyt dużo materiału porównawczego.
mam trochę za dużo zmiennych. 14-150 Powyżej 120 mm nie jest już zbyt ostry i E-M1 obnaża jego wady.
Nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy pracą AF-C z włączoną i wyłączona stabilizacją, a włączonego trackingu ( na pewno w części zdjęć takiego używałem) nie pokazuje nawet OV3.
Zdjęcia lepsze i gorsze. Niestety, najważniejsze 315 jest nieostre- ale to już było bardzo daleko.
Ja od jakiegoś czasu używam Corel After Shot -to zdaje się wersja Bibble.
Bardzo fajnie działa, funkcje i zadania ma podobne do LR.
Obawiam się tylko czy wyjdzie aktualizacja wspierająca ORF z E-M1, a jeśli tak to kiedy
zgadzam się z przedmówcami. to z puszki najlepsze. Kto powiedział że bez obróbki zdjęcia się nie nadają.
8 załącznik(ów)
Za oknem plucha, z szybą walczy mucha- czas wrócić do wspomnień minionego lata.
Na początek- ulubiona Barcelona.
dziś zdjęcia czerwcowe.
003- ... 50 m od Las Ramblas
004- Zwyczajnie uwielbiam te barcelońskie zaułki, o każdej porze roku
005 -Park Cytadela to jedno z tłumnie odwiedzanych miejsc spacerowych. Tym razem linochodziarz, zapraszano nas też na naukę tańca katalońskiego, warsztaty tanga etc.
006- Łuk Triumfalny zbudowany w roku 1888 jako wejście na teren Wystawy Światowej.
007- ostatni mecz ligowy sezonu 12/13 Ostatni mecz Davida Villi..
008, 009- .. oraz Erica Abidala w barwach Barcelony.
010- czirki na meczu koszykówki w Palau Blaugrana
(cdn)