Ale zawsze możesz się urżnąć.
Potwierdzam, widać to w tych właśnie miejscach.
Wersja do druku
Ano mogę ... ale nie sam!
VooVoo, nie bardzo wiem o co Ci chodzi, ale tak - to moje zdjęcia. Są takie jak je zrobiłem. Nie jest nigdzie napisane, że każdy szczegół na zdjęciu ma być dopasowany zgodnie z gustem kogoś konkretnego. Jeśli przedstawiam takie jakie są to znaczy, że dla mnie jest ok tak jak jest.
Co tu wiedzieć?Wstawiłeś fotkę na której (nie tylko moim zdaniem) cienie są zbyt niebieskie.Stwierdziłeś ( w odpowiedzi),że nie są to rzeczy którymi byś sie przejmował.Racja, nie ma sie czym przejmować! Rozumiesz już? :-)Toż to tylko Twoje fotki:-)
Voovoo, bądź precyzyjny, póki co tylko Ty pisałeś o tych cieniach :)
Zapomniałem dodać,że wszystkie fotki Twojego autorstwa sa sliczne.
Swietne foty Eddie.
VooVoo, doceniam szczerosc.
Szuflandia. Z dedykacją dla VooVoo.
6.
Eddie, właściwie to nie warto się odzywać w Twoim wątku, prawda ?
Rozumiem voovoo.
Dzuiko, opinie wyrażać zawsze warto, każdego rodzaju. No właśnie, byle tylko była to opinia a jeszcze fajniej, gdy za opinią idzie uzasadnienie. Nie ważne jaka opinia, podkreślam, byle była to opinia.
Zresztą, jak łatwo zauważyć Mirek nie raz krytycznie opiniował to co pokazuję i jakoś krzywda się nie stała. No, ale on opiniuje i uzasadnia, nie mówiąc już o dodatkowych wskazówkach, które zawsze są bezcenne.
Jesteś bliski prawdy, ale jeszcze nie u celu.
Było pytanie o zafarb a nie opinia na temat zdjęcia. Gdyby ktoś napisał "Nie podoba mi się ze względu na zafarb" to by dyskusja wyglądała inaczej. Pytania "Czemu to jest na zdjęciu?" są bez sensu. Nie wydaje Ci się, że tłumaczenie autora dlaczego coś znajduje się w jego pracy jest pozbawione sensu? Chyba nie po to pokazujesz, żeby tłumaczyć.
Raczej nie dojdziemy do niczego sensownego. Nie mam na to siły. Odmeldowuję się. Bez odbioru.
Mnie się nie podoba ta konwencja obróbki. Zdecydowanie bardziej wolałem zdjęcia "naturalne". Ale znająć zycie, rynek wymusza, co wymusza :/
Ach najwyzej mnie zjedziesz.Wiec tak.Podajesz na fotce kobiete ze smutnym,marzycielckim spojrzeniem.Biala suknia -pewnie swiezo upieczona panna mloda.Wiec taki niby oniryzm z Jej oczu jest uzasadniony...ale.No wlasnie to ale.Ale zimny cross nie pasuje mi tu do niej.Moze inny ale nie ten.Jeszcze w swiatlach mozna go przetrawic,przejscia tez wchodza w cieply braz,Jednak reka w cieniu pokazuje juz sina purpure.To wlasnie z tym zimnym crosem mnie tu nie pasuje.
To ze z szuflady to nie znaczy,ze nie ma byc dobre.
Grizz, ten sposób obróbki to raczej moja fanaberia, tak mi strzeliło do głowy. W wersji elektronicznej poszła również wersja naturalna. Zawsze tak robię, gdy decyduję się bardziej poPSocić przy jakimś zdjęciu. Tutaj szczęście moje, bo młodej się podobało to zdjęcie. Swoją drogą, jest to chyba jedno z nielicznych moich ślubnych, przy których tak sobie pojechałem :)
Mirek, tyle razy oglądałem to zdjęcie i nie zwróciłem uwagi na drugą rękę. A może zwróciłem, ale nie dostatecznie. Kurde, ale masz tu rację z tą ręką, i to jak... Z szufladą, choć w tym przypadku nie tak głęboką, również. :)
Autor odpowiada więc, że z crossem było rzeźbione :)
Na prośbę Helmutha wrzuca wersję w kolorze:
7.
Ładne chmury w elewacji ale za niebiesko :(
Przesadziłeś chyba z saturacją :roll:
To nie saturacja. Zjechałem z temperaturą, żeby podbić niebieski kolor.
Bardzo fajne ostatnie- moze odrobinkę wyciszyłabym niebo :) ale jest naprawdę ok
No i podbiłeś! Aż za bardzo :D
Ciekaw jestem, jak wygląda niebo z niepodbitym niebieskim?
Szkoda,ze mgla gory nie przykryla,dol mi za geometryczny.Wklesly fiszaj na dole i mgla na gorze-fota nieskonczona by byla.
Mirek, ale nie było mgły a na to, żeby podczas obróbki dodać nie wpadłem :)
Wanilia, co masz na myśli pisząc o wyciszeniu nieba, mnie intensywny kolor?
Helmuth, sam sprawdzę, bo nawet nie pamiętam, ale sprawdzę :)
No to popatrz-tak na szybko dla Ciebie,niech to bedzie duuuzo wiekszy budynek-taki do nieba:grin:Załącznik 55614taki raczej smog dzisiejszy a nie mgla
Na budynku niebieski wygląda świetnie, aby to on przyciagał uwagę zmniejszyłabym to nasycenie na niebie- bardzo deilkatnie i spróbowałabym przywrócić chmurom więcej półtonów- myślę, że zagubiły się podczas crossowania
D e l i k a t n i e, tylko trochę :)
Wanilia, ale tam nie było crosowania :) Nie mniej, wiem już o co Ci chodzi.
Mirek, całkiem ciekawe eksperyment, ale to już zupełnie inny obraz. A gdyby go w czerni i bieli tak pokazać?
8.
Zdjęcie, którego miało nie być. Klatka strzelona jako testowa podczas ustawiania parametrów. Spodobało mi się mimo cięcia kapelusza. Od razu też napiszę, że gładzenia praktycznie nie było.
Opowiem Ci jako laik - zdjęcie ma to coś , ale -znowu frontfokus?
Brakuje mi ostrości na włosach z drugiej strony Twarzy.
Pozdrawiam AP.