Dzięki za komentarz. :)
.
Wersja do druku
Dzięki za komentarz. :)
.
Mam wrażenie, że tak surowy klimat zdjęć przez śnieg i nagie skały nasuwa jakby bezludną pustynię.
Zwłaszcza że to przełom czerwca i lipca.
No cóż, nie wszędzie jest milusio jak na zapiecku. :)
Te miejsca oddalone są od siebie o zaledwie 2 km. Zdjęcia robione tego samego dnia.
1208
Załącznik 240981
1209
Załącznik 240984
.
Zapewne oddalone o 2km w poziomie i kilkaset metrów w pionie:-)
.
.
Bardzo ładna seryjka. Po wpatrzeniu się w 1212 wijąca się droga-ścieżka robi wrażenie, białe (prawie) chmury, plamy śniegu na dalekich szczytach i w kotlince na pierwszym planie przyciągają oko.
TJ
Mnie jak zawsze urzekają wszelkie czerwone domki na tle gór, ale ten głaz też robi wrażenie
Dzięki koledzy za opinie. Zapamiętam i wypróbuję. :)
.
Cholerka zapomniałem....
.
Piękne widoki surowej, północnej przyrody. Nie codziennie się odzywam (bo ile można pisać, ze piękne zdjęcia?) ale śledzę ten wątek dokładnie.
To tak jak ja.
Siedzę i patrzę, czerwonego domku wypatruję... :mrgreen:
A tu bez domku takie widoki że hej :)
Dzięki to bardzo miłe z Twojej strony.
Z Twojej strony również, dzięki. Domek prędzej czy później się znajdzie.
Jeśli się podobają moje fotki, to bardzo mi miło.
No dobra, wystraszyłem prawie wszystkich tutaj, że Norwegia to zamarznięta kamieni kupa. I oka nie można na czymś zielonym zawiesić, jeśli nie będą to porosty, mchy czy pomalowany śnieg.:mrgreen:
To teraz inne oblicze tej srogiej "panny"...
1220
Załącznik 241131
1221
Załącznik 241132
1222
Załącznik 241133
1223
Załącznik 241134
.
1220-1221. Piękna budowla w jeszcze piękniejszym otoczeniu. Nie udało mi się nim przejechać, może "następną razą" ;-)
Jak teraz na zdjęciach zobaczyłem postać to zdałem sobie sprawę z ogromnej przestrzeni jak i wielkości skał. Poza tym tradycyjnie mogę tylko pochwalić za prezentację wspaniałych zdjęć.
Ten most nie jest za bardzo mi po drodze Norwegii. No chyba że ktoś musi do Oslo, to co innego. :)
Tak, wolnego miejsca jeszcze tam nie brakuje. I bardzo mnie to cieszy.
.
Jest woda, jest zabawa :) No
Tiaaaaa @Bodzip woda to się zaczęła za mniej więcej 2 godziny. Najpierw brnęliśmy w wodzie do kolan, potem zaczęło rzucać żabami wielkości kurczaków. :) Na deser było błoto do kostek w tym fajnym deszczu. I to nie był koniec...
Wisienką na torcie po zejściu ze szlaku na szosę, była sześciokilometrowa wycieczka piesza do namiociku. :) W końcu deszcz musiał zmyć z nas błoto którym byliśmy utaplani do pasa.
Jedyną suchym przestrzenią jaką posiadaliśmy, było wnętrze mojego plecaka foto. Wszystko mokre do gaci. :mrgreen:
.
.
.
Zachwyca mnie zawsze tak niesamowicie czysta rwąca woda. Ukształtowanie terenu, jego kolory, budowa są niezmiennymi atutami piękna natury jakie prezentujesz na swoich zdjęciach.
To jeden z nielicznych już zakątków ziemi, gdzie środowisko nie jest zbyt mocno zanieczyszczone.
Wiele radości daje przebywanie tam, I niesamowicie ładuje "akumulator". :)
Langesund..
.
Na 1532 - to tak jakby uskok San Andreas się zapadał. Kapitalne :)
Latarnia miła dla oka, trochę bajkowa w tym krajobrazie - 1532
Piękne widoki, super zdjęcia. Może pomyślicie że jestem zboczony, ale te mosty nad fiordami zawsze wydają mi się niewiarygodnie długie.
Dlaczego bajkowa? Ale z drugiej z drugiej strony, na podstawie mitologii nordyckiej wykreowano nieskończoną ilość legend i baśni, więc niech będzie bajkowa. :)
Dzięki za dobre słowo. A mosty czy się to podoba czy nie, są długie. :)
@Bodzip zaniedbałem czerwone domki, więc teraz hurtem dla uspokojenia Twoich skołatanych nerwów. :)
1235
Załącznik 241403
1236
Załącznik 241404
I już po dwudziestej drugiej. Dzień się kończy...
1237
Załącznik 241405
.
1220,1230,1231 szczególnie mi się podobają :-)
1230 wykonane z jakiejś łodzi?
Ja to swego czasu opisałem jako filigranowe. Bo przeważnie są one drewniane. I na tle tej dzikości natury wyglądają bardzo niepozornie.
A nam wychowanym w betonowo ceglanej rzeczywistości, trudno pojąć jak można np. żyć w drewnianym domu mimo 30 st mrozu.
Jak widać można. :)
Dziękuję bardzo :).
Nie to nie z łodzi. To jest koniec fiordu w miejscowości Flam.
https://www.google.com/maps/place/57...16!4d7.1117849
Jak się klimat tak będzie ocieplał, to Afryka przyjdzie do Europy, a Europa powędruje do Skandynawii. Miejsca jest pod dostatkiem, tylko czy będzie co żreć?
Zgadzam się całkowicie.
Kiedy mogę spodziewać wspomnianego eseju? :)
Tam już czekają na ocieplenie śniadzi ludzie. :mrgreen:
.
No to szkoda.
.
No, jeden domek mój :mrgreen:
Możesz sobie wziąć ten mniejszy,
Tak tak, słuszna uwaga. :)
.