Podoba mnie się, wzrok sam leci przez całe zdjęcie, nic dodać nic ująć. Gratuluję.
Pozdrawiam
Wylepiony
Wersja do druku
Podoba mnie się, wzrok sam leci przez całe zdjęcie, nic dodać nic ująć. Gratuluję.
Pozdrawiam
Wylepiony
Jest ok, nie jest to tematyczna rewelacja, ale po prostu jest w porządku. Te kable przyciągają, to fakt... wzrok biegnie dalej i dalej.
562 msz bardzo udane :) Ładne niebo :)
Ostatnie z galerii bardzo przyjemne.
Słupy elektryczne byłyby jeszcze ciekawsze gdyby pierwszy był bliżej .
Serdecznie pozdrawiam :grin:
podeslij ostatnie nocne. ciekaw jestem w powiekszeniu tych szumow i moze sprawdze swoje umiejetnosci w odszumianiu :) ostatnio odszumialem czernie ze swojego z iso1600... gorzej juz byc nie moze... :)
Ostatnie przyjemne z uwagi na barwy natury i motyw połaczonych drutami słupów.
Na ostatnim typowy Polski krajobraz gdzie nie patrzeć wszędzie druty.
Kombinowałem zacząć zdjęcie od słupa, ale wyszło mi, że miałbym większą część kadru zajętą przez słupy (głównie przez pierwszy) a tematem miała być linia energetyczna- druty :-P. W tej chwili, od LG narożnika, druty prowadzą przez znaczną część kadru do pierwszego słupa.
Może niepoprawnie, ale tak mi bardziej odpowiada :grin:
Nie tylko polski, to akurat jest krajobraz Frankfurtu nad Menem :wink:
Dziękuję wszystkim, za odwiedziny i opinie
A teraz para mieszana :-P
Minimalistycznie. Wole Twoja architekture :wink:
Przyznasz chyba, że to dość niecodzienny obrazek :grin: Długo się przypatrywałem- leciały tak obok siebie aż po horyzont.
Wygląda to jak eskorta lub jakaś asysta ale w kadrze ładnie ułożone, dające poczucie ruchu na tle niemal bezchmurnego nieba.
Wyścigi jakieś :) ?
Nie wygląda, różnica klas jest widoczna :) Cztero i dwusilnikowy? Raczej jak pisze Wiejo :grin:
Po moich ostatnich problemach, próbowałem kalibrować monitor. Ciekaw jestem Waszego zdania- czy nie za jasno/ciemno?
Wg mnie ze światłem jest ok. Ale ten budynek w tle... można by poprostować :-P
Fajny kontrast pomiędzy budynkami :) Kolory, ja tez myślę że jest ok :) nie za ciemno, za jasno tez nie :grin:
ten budynek w tle w kapitalny :) mnie się podoba :)
Nie mówię, że bym ją wyprostował ale po odpowiedniej dawce mógłbym wpaść na taki pomysł :wink:
Ha! Po odpowiedzniej dwace ja mam dziwniejsze pomysły :wink:
No to ja wam nie powiem jakie ja mam pomysly do dobrym drinku :-P
A fotka fajna, podoba mi sie takie zestawienie.
Świetne połączenie "starego" z nowym - ocena w galerii...
Pozdrawiam
Najbardziej w tym zdjęciu podoba mi się zestawienie starej klasyki z ultra nowoczesną architekturą. Trudno się zdecydować w takim wydaniu które ładniejsze bo zarówno jedno jak i drugie przyciąga wzrok.
Zestawienie fajne, ale jak dla mnie za dużo "się dzieje" na dole. No cóż, na to nie miałeś wpływu :wink:
Helmuth, no widziałabym w kadrze te dwa obiekty obok siebie w zupełnej pustce wokół, tak jak jest wyżej. Te budynki na dole z każdej strony, okalające wieżę i zasłaniające dół wieżowca tworzą pewien dysonans z tą czystą górą zdjęcia, gdzie jest tylko to zderzenie starego z nowym.
No ale tak jak napisałam wcześniej - nie masz wpływu na to, co tam stoi.
Teraz rozumiem :)
Wydaje mi się, że pokazanie tylko górnych fragmentów, gdzie są już tylko dwa typy architektury, było by trochę zbyt sterylne, zbyt abstrakcyjne. Takie pokazanie jak moje, mocno stawia na ziemi pierwszy plan.
Może jednak masz rację, muszę to kiedyś spróbować :-P
A mnie to ostatnie po oczach daje, zwłaszcza gdy wzrok skieruję na ten budynek z tyłu. Coś jest na rzeczy...
Pozdrawiam :grin:
Pewnie problem leży w konwersji do BW.
Wieża na pierwszym planie jest, (nie wiem :roll:) kawa z mlekiem(?) a wieżowiec w tle jest nowiutki- szkło i aluminium. Na tle jasnego, zachmurzonego nieba trochę ginie. Jeśli masz ochotę się pobawić, podrzucę Ci oryginał :grin:.
Marny ze mnie ekspert, ale jak masz chęć to podrzuć, pobawię się, weekend idzie :grin:
No to calkiem dobry z Ciebie podgladacz :-PUdane fotki.
:lol::lol::lol: ubawiłam się tym setem.
Helmuth, coś się stało niedobrego z ostrością, mz.