6 załącznik(ów)
Odp: ABIR - zdjęcia wszelakie
drugim miejscem dywanowego kraju, gdzie wybrałem się z aparatem był szczyt Tahtali Dagi - 2365 m n.p.m. niby nic szczególnego. jednak na szczyt prowadzi najdłuższa i najnowocześniejsza w Europie kolejka linowa. Różnica wzniesień to ponad 1600m, a długość przejazdu to ponad 4 km, czas ponad 10 min. dla tych co lubią widoczki - warto odwiedzić to miejsce. najpiękniej jest tam pewnie o wschodzie i zachodzie, no ale.. ja byłem w ciągu dnia
jedzie się na szczyt takimi nowoczesnymi, klimatyzowanymi, z telewizorami w środku wagonikami
158.
Załącznik 105084
z jednej strony jest widok na morze i krajobrazy porośnięte lasem
159
Załącznik 105085
można też coś zjeść i wypić pod parasolem słonecznym. dla żądnych wrażeń jest lądowisko gdzie można z instruktorem uprawiać paralotniarstwo
160.
Załącznik 105087
161.
Załącznik 105088
z drugiej za to strony krajobraz raczej surowy, może nawet księżycowy
162.
Załącznik 105086
163.
Załącznik 105089
polecam jako ciekawostkę i dla tych co lubią na wszystko patrzeć z góry:grin:
Wyobrażam sobie jak tam musi być pięknie gdy jest mgła lub niskie chmury
Fajnie, podoba mi się. Tam nie byłem, więc z przyjemnością oglądam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Wyobrażam sobie jak tam musi być pięknie gdy jest mgła lub niskie chmury
byłem tam tylko 1 godzinę bo taki jest harmonogram. ale gdyby odwiedzić to miejsce w różnych porach dnia możnaby zrobić kilka świetnych zdjęć
Ostatnie 2 wrzuty bardzo dobre. Mnie naj bardziej spodobało się 153. Super :)
Wziąwszy pod uwagę to, co się dzieje za oknem wpadłam się tu pogrzać :)
Fajnie tu i ciepło ;)
4 załącznik(ów)
dziękuję wszystkim za odwiedziny. trzecim miejscem, które odwiedziłem z aparatem był wodospad kursunlu.
Jadąc na urlop do krainy skórzanych kurtek przeczytałem gdzieś, że jest tam dużo wodospadów. i rzeczywiście, tam gdzie ja pociłem się na leżaku i wlewałem w siebie drinki najbliżej miałem do zespołu wodospadów o nazwie kursunlu. Jest to zagospodarowany park wokół rzeki i wodospadów. jak ktoś lubi inhalacje rodem z Ciechocinka, Inowrocławia lub trochę nowsze z Konstancina:mrgreen: to jest miejsce dla niego. Świeża bryza mgiełki czystej wody jest wszechobecna. to miejsce polecam też jako możliwość odspawania się od drink baru przy basenie. mi to pomogło:mrgreen:
164.
Załącznik 105516
165.
Załącznik 105517
166.
Załącznik 105518
167.
Załącznik 105519
ładnie wodę rozmyłeś a jak sądzę światła było aż nadto. Używałeś filtrów szarych? możesz coś polecić? ja próbowałem kiedyś z jakimiś tanimi ale dawały brzydki niebieskawy zafarb.
tak, spowolnić migawkę w świetle było trudno, choć z pomocą przyszła sama natura - mam na myśli w miarę szybki nurt rzeki. używałem niedrogiego marumi light control-8. na moje potrzeby wystarcza
Ładnie wygląda ta rozmyta woda. :grin: