Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
co do B&W to helmuth ma racje, zamiast kontrastu wiecej filtrow kolorowych, fajne efekty moze dac tez balans bieli i tint a kontrast to na krzywych, a po zatym to co ja sie bede wymadrzal skoro sam wiem nie wiele:)
Fltrów kolorowych niekiedy używam, wb też reguluję, nie mam natomiast zbyt wielkiego doświadczenia z pracą na krzywych, ale w końcu nie święci garnki lepią. Używam czy używałam kilku różnych technik konwersji do bw, a i tak efekt ostateczny oceniam zwykle na oko ;).
Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Świetne wariacje odbiciowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Świetne wariacje odbiciowe.
Dziękuję :)
W związku z zaproszeniem w wątku o starym Gdańsku na spacer fotograficzny, na zachętę pocztówka z najbardziej opstrykanego miejsca, jakie można znaleźć:
2 załącznik(ów)
A może tak ?
Załącznik 79845Załącznik 79844
Nie gniewasz się ? :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Nie gniewam się ;). Żywsza i jaśniejsza wersja dobrze się prezentuje. Ja postanowiłam mimo wszystko zachować ten klimat listopadowego wstającego poranka, ale... jestem otwarta na lepsze propozycje :).
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
ale... jestem otwarta na lepsze propozycje :).
Czyli mozna i nie musze uwazac??:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Załącznik 79852Załącznik 79853Załącznik 79855Załącznik 79856
Nie moglem sie zdecydowac czy za drugim razem bylo lepiej czy moze po lyku kawy za ostatnim:mrgreen:Cztery razy do wyboru:-P
O!A już myślałem ,że muszę ponownie monitor kalibrować.
Mirek!Jesteś nieoceniony:wink:
Przepraszm1Niedoceniony:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Czyli mozna i nie musze uwazac??:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nie moglem sie zdecydowac czy za drugim razem bylo lepiej czy moze po lyku kawy za ostatnim:mrgreen:Cztery razy do wyboru:-P
Jak najbardziej doceniam chęć pomocy :). A teraz - może to ja muszę monitor kalibrować? - w pierwszych dwóch opcjach wydaje mi się o włos za dużo czerwieni; drugie dwie zdecydowanie chłodniejsze, są bardziej spektakularnie "pocztówkowe", ale zmieniły atmosferę wczesnego rana na jasny dzień ;).
Wiem, wiem, ja pamiętam specyficzne światło tej godziny, Wy oglądacie produkt finalny saute :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
O!A już myślałem ,że muszę ponownie monitor kalibrować.
Mirek!Jesteś nieoceniony:wink:
Przepraszm1Niedoceniony:-P
Oceniony, doceniony, czeka na przecenę i wyprzedaż. :-D
Fju, fju...jest w czym wybierać. Trudno się zdecydować ale pocztówka zachęcająca :)