Jest cacy. Jeśli poprawili przycisk OK, Video bo jak widać MF, AF i resztę tak, to kupca już mają. ;) Ech, wszystko to co poprawili marzyło mi się w x100. Ze też nie mogli zrobić takiego od razu. No ale x100 też baaardzo lubiłem. ;)
Wersja do druku
Jest cacy. Jeśli poprawili przycisk OK, Video bo jak widać MF, AF i resztę tak, to kupca już mają. ;) Ech, wszystko to co poprawili marzyło mi się w x100. Ze też nie mogli zrobić takiego od razu. No ale x100 też baaardzo lubiłem. ;)
Dowcip roku. Rusza "promocyjna" przedsprzedaż wersji X100s. Cena.... 4999 zł. :shock:
http://www.optyczne.pl/5598-nowo%C5%..._oraz_X20.html
Zdziwiłbym się gdyby X100s było tańsze.
Nowość to i cena na odpowiednim poziomie.
Tak samo było z X100. Na szczęście nie ma przymusu kupna.
czy dowcip? moim zdaniem nie!
policzmy:
korpus E-PM2 - 2000
Obiektyw 17/1,8 - 2100
wizjer VF-2 - 1000
przewagi Fuji
+ Lepsza matryca
+ Lepszy (i o mniejszej GO) obiektyw
+ Lepszy wizjer
+ Lepsza ergonomia
+ Migawka centralna (ale to dla znawców tematu)
Wady Fuji
- przyspawany obiektyw
- brak stabilizacji
-----
Ceny to rzecz względna, trzeba patrzeć nie tylko na cyferki ale i na to co się dostaje w zamian. Owszem w cyferkach wychodzi sporo ale czy ktoś oferuje więcej za mniej? Dla mnie taki X100s byłby naturalnym następcą E-P1+20/1,7... czyli zestawu za który kiedyś dałem 3,5 czy 4 koła (nie pamiętam już dokładnie). A przecież przez 4 lata od tamtego zakupu i pieniądz trochę na wartości stracił a i możliwości sprzętu nieporównywalne
Ale za X-E1 z dowolną stałką wychodzi parę stówek drożej. Wiem, że cena spadnie - ale nie wiem na czym ma polegać promocyjność tej przedsprzedaży, a tak została ona określona.
Być może to szkło 23/1.4 będzie droższe niż inne stałki - żeby różnica w cenie z X-E1 była znacząco wyższa.
Cena choć wysoka to i tak akceptowalna będzie za jakiś czas, ba nawet teraz jest niezła. Pamiętam jak x100 na początku puścili za 6-8 tysi. No to porównując całość to jest nieźle. Zwłaszcza, że za pół roku będzie inna. ;) Dla kogoś kto nie zamierza kompletować całego systemu to jest świetna (subiektywnie oczywiście..) oferta. Ja poczekam, spokojnie..nie ucieknie, pstrykać mam czym. Tak jak poczekałem z x100 tak teraz poczekam z kupnem x100s.. ;)
Cena tego aparatu miała wynosić ok. 5.200 zł, przeliczając sugerowaną cenę zza oceanu na nasze złotówki. Jest taniej, i to w przedsprzedaży, gdzie zawsze jest drogo. Można więc mówić o promocji :)
B&H miało zapisy bodajże za 1299$,więc jak coś jednak bliżej 4k.. ;) Mimo wszystko cena jest i tak dobra uważam.