-
Quick Guide on How to Pick Your First Mirrorless Interchangeable Camera System
I would suggest Panasonic if you want the most responsive cameras with tones of lenses in their arsenal.
I would suggest Olympus if you want to be unique and fashionable.
I would suggest Samsung NX if you love great interface, handling and control.
I would suggest Sony NEX if you are point of shoot shooters and love to be in style.
http://www.digitalrev.com/en/quick-g...6-article.html
-
Porownanie zoomow bezlusterkowcow (Oly, Panas, Sony, Samsung): http://www.seriouscompacts.com/f41/m...pressions-558/
-
pytanie do użytkowników - czy ktoś ma NEX'a3 lub NEX5 z przelotką na MF np M39 zostało mi kilka 50tek z analogowych czasów szkła małe wydaje mi się że fajnie by to banglało , sporo przelotek na rynku też do innych systemów, przebrnąłem przez wątek na KM ale tam wszystko zalatuje talibanem systemowym aż strach pytać;) tu ludziska bardziej rozsądne!
-
nikt nie ma NEX'a? ludzie nie ma czego się wstydzić ;)
-
Ja mam, a co chcesz wiedzieć?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A redukcje mam do M42, M39, Contax/Yashica, a czekam na Konica AR.
Bangla OK. W porównaniu do E-P1 obsługa manuali w nexie to sama przyjemność
-
sony wypuscilo do systemu E nalesnika i kit-zooma, ktory raczej nie zacheca.
podejrzewam, ze podpiales do NEXa cos znacznie lepszego (lepiej rysujacego nie tyle w srodku, co narożach)
mozesz sie pochwalic co podpinasz i jakie sa tego efekty?
-
Po E-P1 został mi takumar smc 50 1,4 - fajne szkiełko, ale miałem pożyczony Hexanon Konica 50 1,4 - bije takumara ostrością ( idzie do mnie adapter, ten hexanon i jeszcze 50/1,7 ponoć jeszcze ostrrzejszy od 1,4), do m39 mam jupitera - taki sobie, pod światło masakra, ale niedługo będzie u mnie Sonnar 40/2,8 Rolleia - ponoć extra szkiełko. No i jeszcze w przyszłym tygodniu bedzie Minolta MD - 80/.
Jeżeli komuś to pomoże to mogę w przyszłym tygodniu wrzucić - taki sam motyw z różnych szkieł.
A teraz żałuję, że nie kupiłem od Rodzyna Tessara T
pozdr.
aaa , może ktoś miał styczność z Jupiterem 2/85 z niebieskimi powłokami - jestem ciekawy efektu.
-
-
Razem z hexanonem idzie stary Panagor 28/2,5
Troche robiłem Zenitarem 16/2,8 - tez fajne, ale ponoć trzeba trafić na dobry egz.
-
Bojomir - możesz podać link do jakiegoś albumu ewentualnie podesłać zdjęcia na email? czy ze szkłami MF można filmować?