Zobaczysz jakie będę wstawiał zdjęcia w styczniu;)- zieleń będzie dokładnie tak samo soczysta;).... jak pisałem obróbka tylko poziomami- żadnego nasycania czy koloru selektywnego żeby ożywić.
Wersja do druku
No dobra, jedną wątpliwość wyjaśniłeś :grin:
A co z drugą?
Nie jest to moje złudzenie, wystarczy porównać 146 i 155a. Nie traktuj tego jako czepianie się, ale różnica w zieleni trawy rzuca się w oczy.
Na marginesie- kadr mi się podoba :grin:
Kompletnie nie rozumiem tego porównania - są to zupełnie dwa różne miejsca oddalone od siebie o ok 100km, poza tym zdjęcia robione o różnych porach dnia w zupełnie innych warunkach atmosferycznych(na dodatek w zdjęciu 146 jeżeli mnie pamięć nie myli użyłem narzędzia cień/podświetlenie)
Żeby zaspokoić ciekawość wrzucam oryginał:
Załącznik 25658
----- robiona z w: jpg z ustawieniami aparatu max ostrość, max kontrast, w trybie vivid ......tak leń jestem.
I oryginał z Grat Langdale
Załącznik 25659
....i absolutnie nie traktuję niczego jako czepianie się- swoją drogą jak się porówna te dwa zdjęcia (szczególnie po obróbce) to faktycznie dziwniei sztucznie to wygląda....
Zdjęcia w kolorze chodzi mi o 155a,156a,157a mają dużo cieplejszy odbiór i w porównaniu do poprzednich tych przerobionych na zimno są dużo ładniejsze. Tak ja przynajmniej czuję i postrzegam.
Dziękuję za komentarze;)
Następna wrzutka....
158.
Załącznik 25826
159.
Załącznik 25827
160.
Załącznik 25828
158 nie wiem co chciałeś pokazać jakoś nie podoba mi się:(
159 fajny widoczek bardzo sympatycznie Ci to wyszło :)
160 piękne niebo :) Podoba mi się jego barwa ;)
158- ta owca wygląda jakby słuchała co się do niej mówi.:grin:
Widoczki jak zwykle cieszą oko - lubię ta kolorystykę. :grin:
Podoba mi się 160- bardzo ładne światło i to drzewo między kamiennym murkiem a drogą :grin: