.. dla tych którzy go potrzebują.
A ja jak, napisałem, nie ma i nie potrzebuję.
Wersja do druku
Do małych obiektywów taka cegła raczej nie jest potrzebna, a duże szkło dopiero w drodze. No i jeśli potwierdzi się cena w okolicy 10k $ to w sumie bez różnicy, czy to szkło będzie, czy nie, a korpus będzie musiał wtedy znacznie stanieć. W sumie ciekawe ruchy Olka.
A kto powiedział , że ten korpus jest dedykowany tylko do tego obiektywu ?? ... jest w drodze 12-200 za około 4k i to będzie dobry zestaw podróżny bez zbędnego balastu .
ten 12-200 jest zupełnie zbędny w systemie. Szczególnie w cenie wyższej niż 2 tys zł.
już 12-100/f4 za 4800 był trudny do łyknięcia, chociaż ja nie żałuję.
Bardzo przepraszam dotychczasowych użytkowników, ale mam wrażenie, że Olek postanowił przerobić m4/3 na system dla bogatych idiotów. Ten nowy kierunek nie wyróżnia się niczym, poza mocno zawyżonymi cenami. Jeśli to uratuje olkowy dział foto, to ok, może kiedyś będzie lepiej, ale mam watpliwości.
ceny sprzętu foto poszybowały w górę u wszystkich. Ale zdecydowanie, jakiekolwiek większe zakupy u Olka to jest teraz desperacja.
Podkreślę raz jeszcze, w nowej puszce nie ma NICZEGO co Olek mógłby umieścić w puszce ze średniego segmentu jeszcze w tym roku.
stara matryca, stary wizjer, nawet ekran też stary.
5 nowych emzujków Pro https://www.43rumors.com/wp-content/...oadmap-700.jpg