Nie ma się co tak szybko rozbiegać. A dyfrakcja, cóż można mieć lekko zmiękczone, można niezbyt ostre. A fret jest znanym fachowcem od dyfrakcji na forum...
Wersja do druku
na plf jest pewien łowca bandingu... każde forum ma swoich ekspertów ;-)
Fajne fajne, ja osobiście bardzo cenię takie nieco ponure (w najlepszym tego słowa znaczeniu, ponurość może być wspaniała!), gęste krajobrazy. Mniam mniam.
https://drive.google.com/open?id=0B1...ndXNldta190b0E
1/15 f1.8 17mm iso 800
Na kolanie, z reki.
Aparat jest mega lepszy i fizycznie, ergonomicznie i systemowo. Stabilizacja obłędna. Kupilem w przedsprzedaży wiec cene mialem jeszcze super w stosunku do dzisiejszej. Zmiany pod kątem filmowym są niesamowicie duże na +.
Jednym słowem wart każdej złotówki którą na niego wydałem. Aby go kupić sprzedałem swój em1 mark 1
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Mnie się wydaje, że przy zjawisku dyfrakcji znaczenie ma fizyka, a nie algorytmy wyostrzające, nie sądzisz ? Jak przez dyfrakcję takie szczegóły zaginą jak na tym banknocie to i algorytmy nie będą miały co wyostrzać. Tu jednak przy f22 szczegóły jeszcze są. Fakt, że przy f16 jest zauważalnie lepiej.
Dyfrakcja nie oznacza, że nagle z obrazu zrobi się mydło. Oznacza jedynie, że ostrość spada w porównaniu do maksymalnej, ale nadal może być wystarczająca.
jeżeli chodzi o zdjęcia, to zmiana puszki o jedną generację miała umiarkowany sens już od roku 2010.
Poprawa z modelu na model jest w natomiast możliwościach video.
Jeżeli ktos nie filmuje- jak ja- to spokojnie poczeka.
EM-1 mam od trzech lat i spokojnie drugie tyle bedzie mi służył. jesli rzecz jasna się nie zepsuje.
Cytat za http://www.fly4free.pl/znizka-swietn...ge-2/#comments
Cytat:
Aparat E-M1 II został całkowicie wycofany z oferty Polskiego sklepu shop.olympus.pl nie zależnie od promocji. Wynika to z faktu, że cały zapas przeznaczony na nasz kraj pochłonęły sklepy Olympus Premium Dealer ze względu na dużą przedsprzedaż. Wszystkich którzy rozważali zakup E-M1 II bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację. Jednocześnie zapraszam na warsztaty/roadshow z E-M1 II i nowymi obiektywami który będzie w styczniu i lutym. Będzie to doskonała okazja aby poznać sprzęt bliżej i zadać wszystkie nurtujące pytanie, w końcu decyzja o zakupie sprzętu z najwyższej półki nie jest podejmowana ot tak.
Myślę, że w czasie roadshow będzie można uzyskać również ciekawą ofertę
Pozdrawiam
Przemysław Jakubczyk