Przyciął bym fotkę aż do nadgarstka, myślę ze włosy w Górnej części psuja ta fotkę
Wersja do druku
Przyciął bym fotkę aż do nadgarstka, myślę ze włosy w Górnej części psuja ta fotkę
Przyciąłem wg. Twojej wskazówki i wyszło gicior. Szkoda, że nie przyszło mi to do głowy przy obrabianiu.Cytat:
Zamieszczone przez szklarz
Podobają mi się twoje foty bardzo :) Mają taki fajny klimat :)
Dziękju za komentarze. Kolejne dwie foty (kliknijcie proszę na fotę 528, bo schodki się robią. Radosławie Jedyny, czy można coś z tym zrobić?):
528
529
zdjęcia ludzi (ubranych) fajniejsze.
nie jestem Radek, ale spróbuj dać mniejszy format,
przy 528 na forum pokazuje mi ze 710 pixeli szerokości, po kliknięciu jest 778, więc zrób testa dając fotki maksymalnie do tego rozmiaru (710), to że forum pozwala dodawać 800 x 800 to pewnie nie oznacza że w wątku wyświetli jego całość.
Kurcze, zdjęcia wyglądają dramatycznie ale rozumiem, że to fotomontaż :)
Pzdr
Żaden fotomontaż. To moja niunia Majeczka w trakcie zabawy z podrośniętym szczeniakiem - labrodorem o imieniu Logan. Dziabnął ją niechcący w palec, na drugiej focie przeprasza. Foty są niejednoznaczne, na pierwszy rzut oka mogą sprawiać wrażenie brutalnych. Ale to IMHO ich zaleta. Bo widz zapamięta... ;)Cytat:
Zamieszczone przez john100
A to tylko niewinne igraszki mojej córy z pieskiem mojej ciotki. Moje dziecię pierworodne kocha wszystkie psy, wszystkich hycli ma za nic. Zaczepia ludzi spacerujących ulicami z czworonogami, bo chce je głaskać, tulić itd.
Kolejna fota:
530
530-wielki powrot do streetowego schematu "starsza Pani + szyld" :) I dobrze, bo fajne. Lubie takie fotki w Twoim wykonaniu. Na tej mam wrazenie, ze obie Panie patrza w mniej wiecej to samo miejsce.
Pzdr
Zamieściłem fotę 530, bo intrygujące mi się wydawało podobieństwo obu Pań. Jak babka i wnuczka.
ps. Chyba powoli wracam do formy. Po dzisiejszym streetowaniu z moimi dziaciakami przyniosłem do chałupy kilkanaście fot w miarę przyzwoitych. To niezły wynik, bo ostatnie moje rajdy to były errory i porażki.
Rzeczywiscie! Teraz widze, niezla jazda :) Ja tez jutro ide na street, tyle, ze z analogiem ;) Musze jeszcze tylko jutro film b&w kupic.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
dziwne, ja ma wrażenie że starsza patrzy beznamiętnie przed siebie, a ta z plakatu łypie gorąco na Rafała. w sumie jak się poprzyglądałem, to teraz nawet trochę na mnie :razz:Cytat:
Zamieszczone przez suchar
temat w wydaniu Rafała znany, trochę już nawet wypłowiały. za to reportaż z zabawy z psem znakomity. ta "perfekcyjna łezka" w oku Twojej córki to PS, right? :D żartowałem.
Doszedłem ostatnio do wniosku, że większość moich zdjęć to ponure obrazki. Nie wiem czemu akurat takie tematy mnie kręcą :roll: . Tym bardziej jest to dziwaczne, że jestem wesołym koleżką...
ps. Jedna moja kumpela zapytała - "czemu fotografuję żuli?". Sam nie wiem. Do tej pory nie zastanawiałem się nad tym. Odpowiedziałem jej sztampowo, trawestując słowa Kukuczki zapytanego, po co wspina się na szczyty górskie. Odpowiedział: "bo są". Ja też focę żuli i żebraków, bo są...
Rzeczywiscie,Suchar ma rację,obie panie zdają się patrzec w to samo miejsce przez co fotka zyskuje dodatkowy wymiar i jest jeszcze bardziej sugestywna.Najbardziej cenię Twoje fotki uliczne,a ta potwierdza,że jestes w tej dziedzinie swietny :D
Rafale Czarny mam pytanie co do fotki 530. Jakia czułość? Chodzi mi o szumy (nie zeby porownywac, do czegokolwiek ani rozpetywac dyskusje ale tak dla mojej wlasnej wiadomosci)...
Jasne, Rafale wiedziałem o tym, spodobał mi się właśnie ten motyw, niewtajemniczeni pomyślą , że to był atak psa.Cytat:
Pzdr
ISO 200, ale dodałem szum na kompie.Cytat:
Zamieszczone przez kisi
530 - ladna fota, ladny kadr, ladne kolory, ladna winieta. Szum rowniez. Zdradzisz jaka metoda go dodajesz? Stawiam pierwsze kroki w tej materii i na razie probowalem dodac delikatny przez filtr Smart Sharpen w PS, wartosci 200%, pixel radius 3
fota bardzo się podoba, czuć twój styl :
babcia
reklama
winietka
szumik
nie za kolorowo
jak to jest, jedni płaczą na szumy w olku inni specjalnie je dodają ;)Cytat:
Prawdę mówiąc nie mam jakiejś wyszukanej metody na dodawania ziarna do zdjęcia. Tworzę warstwę, wlewam na nią kolor biały, ustawiam przenikanie, filtr ziarno błony filmowej i tam suwakami na oko. Raz jestem zadowolony z efektu, raz nie. Mam nawet zamiar wrzucić nowy temat pod hasłem: "Jak zrobić ziarno".
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
531
531 - Rafale, po raz kolejny super uchwycone. Kontrast pomiędzy Pierce'm a zwykłym szarym człowiekiem jest bardzo wymowny. Ciekawe jak by wyszło zostawienie tła w kolorze a ludka w BW? Próbowałeś?
Nie próbowałem. Nie lubię łączenia na jednej focie BW i koloru. Albo rybki... ;-).Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Kolejna fota:
532
531. odebrałam inaczej niz Robert. Nie kontrast jeno właśnie podobieństwo, takie wicie rozumicie przesłanie "Każdy z nas ma w sobie Brosnana". :)
A ta ostatnia, fajna ale lepszy byłby efekt, gdyby to dwie kobitki się całowały, byłeś blisko ale zarost u kolesia psuje ten efekt.
P.S. Nie żebym osobiście coś teges, po prostu mi pasuje ta opcja w tym zdjęciu ;)
Aga, dobrze że nie napisałaś, że chciałabyś zobaczyć dwóch całujących się facetów ;) . Nie, żebym miał z tym problem. :DCytat:
Zamieszczone przez agapiet
Lubię focić całujące się pary. Można podejść bardzo blisko i tak nie zauważą, że są w obiektywie.
532 świetne, wywal tylko, tą ucięą dziewczynę z rogu ;p
Racja, podpisuje sie pod tym ;)Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Dziewczynę zostawiłem w ramach walki z perfekcjonizmem ;) .Cytat:
Zamieszczone przez grizz
dawno mje tu nie bylo, znaczy nie pisalem z racji nie zapychania serwera, ale subskrybuje ten temat i obczajam na biezaco. musze jednak zapchac serwer westchnieciem nad super obrazkiem o calowaniu. oni zatrzymani w namietnosci a wokol wiruje swiat - promieniscie rozchodza sie linie budynkow, linie barasoli i koski na ziemi. bardzo ladnie, ze bez ziarna. łał!
polowania na przechodniow w okolicy plakatow i wystaw sklepowych takze udane.
mam podobne odczucia co agapiet z tym brosmanem.
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
533
podobna fota juz byla. ta kojarzy sie z johnym bravo z twojego starego avatara.
wchodze w faze zycia, ze szum zaczyna mi przeszkadzac, szczegolnie na takim malym obrazeczku
Moim skromnym zdaniem:
533 ciekawe i fajne w odbiorze
534 przerost formy nad treścią... na tle innych Twoich zdjęć kiepskie
Pozdrawiam
Moim zdaniem 534 rewelacyjne!!!
Dwa profile twarzy, eh nie potrafię tego fachowo opisać - ale wszyscy wiecie o co chodzi!
Na prawdę świetne!
Kurcze, tylko jak to jest zrobione - pokombinowane ostro czy jakaś nowa Twoja technika?
Pzdr
534 - nawet bez profilu przechodnia b.d.b wygląda
Pozdrawiam
Grzesiek
To nie sklejka w PSie, tylko gigantyczna reklama na kamienicy (stąd te prześwitujące okna).Cytat:
Zamieszczone przez Lgrzechu!!!
Pozdrawiam
Dziękju za komentarze. Na focie mój arcyprzystojny syn.
535
Joł Tata, pacz jak gołomp odlata :)
Pozdrawiam
Grzesiek
Dzięks za komentarz. Kolejna uliczna fota:
536
Ale fajna fota 536. Super!!
A panią to tak celowo obciąłeś, czy tak wyszło???
147 stron... ciężko było, ale przejrzałem wszystkie :)
Rafał, robisz naprawdę świetne zdjęcia. Street w Twoim wykonaniu jest mistrzowski ;)