Mewa.
Załącznik 124882
Wersja do druku
Mewa.
Załącznik 124882
Myślę, że z reguły mewy traktujemy trochę jak kruki, wchodzą w kadr i jest ich wszędzie pełno, takie przeszkadzajki. Więc fotografujac je trzeba się postarać żeby było fajnie. Wg mnie Tobie się to udało.
Świetne foto Ola.
Pozdrawiam.
Takie ptaki cierpliwie czekały aż zrobię im zdjęcie:
Załącznik 125522
a może mi ktoś zidentyfikować tego drapola? chyba jakiś Błotniak ale nie jestem pewien.
Jeszcze z marca, w szufladzie znalazłem ;)
Sikorka modraszka
Załącznik 125758
Mazurek
Załącznik 125759
Sikorka uboga
Załącznik 125760
Dzwoniec
Załącznik 125761
Sikorka modraszka
Załącznik 125762
@ Romek1967
Mam prośbę o podawanie nazw ptaków. Nie znam się na nich, a Wasze zdjęcia pozwalają dostrzec różnice nawet takich maluchów jak u romka1967 i być może taki edukacyjny zabieg pozwoli mi kiedyś na identyfikację ptaszora w realu :)
Świetne kadry i piękne modele.
Lubię "takie niekatalogowe" :)
Pozdrawiam.
Dziękuję. Nie muszę dodawać, że dla mnie to prawie wszystko jak wróble wygląda ;) No może za wyjątkiem sikorek, chociaż ta uboga to też taki wróbel ;)
Dlatego jestem pewien podziwu dla tych co po drobnych szczegółach poszczególne gatunki są w stanie rozróżniać.
OK, jak się tak spodobały (przynajmniej niektórym ;) ) to zareklamuje miejscówkę - Dom Pod Klonem, czyli mieszkanie Moosa, Giełczyn. Fotki z okna na piętrze :mrgreen:
Romku1967, czy doświetlałeś jakoś te ptaszki lampą ? Są genialnie równo oświetlone.
Mi za to Mazurek się podobał, bo ogólnie mam dużo sympatii dla tego gatunku :)
Na samiuśkim dnie szuflady znalezione:
Modraszka chudzinka
Załącznik 125877
dwa dzwońce
Załącznik 125879
Załącznik 125880
sikorka uboga
Załącznik 125881
gdzie tyle sikorek nie może zabraknąć bogatki, z jakichś przyczyn nie mam dobrego kadru :( a było ich najwięcej zaraz po dzwońcach
Załącznik 125882
na koniec z kronikarskiego obowiązku, bo kadry średniawe, dwa dzięcioły: duży i średni
Załącznik 125876Załącznik 125878
Super ta Twoja szuflada, sięgaj tam częściej :grin:
Romek super, z przyjemnością oglądam :)
Fajnie te dzwońce wyszły, choć sporo gałązek w tle, ale i tak się podoba :)
myślę, że skowronek
Załącznik 128121
Załącznik 128122
częściej go słyszałem niż widziałem