A to nie wiedziałem - wstydzą się ;-) za cenę ? ;-)
A tak na serio to nie rozumiem dlaczego nie ma na stronie w oficjalnej dystrybucji a w sklepach dostępny.
Wersja do druku
Taka polityka :) Kiedyś pytałem, bo do sklepu były kody z fly4free, to mi napisali, że nie sprzedają i odsyłają do oficjalnych dystrybutorów.
No i nie sprzedał się, to pokazuje, że cena tego szkła jest moooocno przesadzona. Mam ochotę na nie, ale chwilowo brak uzasadnienia budżetowego.
luc4s
cena wyjściowa faktycznie wysoka ale patrząc na nowe zabawki konkurencji to wcale jakoś drastycznie nie odbiega od trendów. A że nie poszedł? Mnie to nie dziwi, zapotrzebowanie nie jest takie wysokie a w jego cenie można skompletować fajny zestaw pod APS-C.
nie sprzedał się, bo aukcja była bardzo nieprofesjonalna. Sprzęt bardzo drogi , używany, bez żadnego zdjęcia , bez jasnego opisu skąd pochodzi, ile używany , czy ma jakieś drobne wady itd. To było do przewidzenia. Ale cena nowego jest zawyżona to prawda.
No takie sprawy zapewne były do wyjaśnienia. Ja bez osobistego oglądania i sprawdzania nie kupiłbym takiej drogiej używki przez internet. Warto było nawet wziąć dzień wolny i podjechać :-)
Który ostatnio wypuszczony obiektyw do m43 nie ma zawyżonej ceny ???? Szczególnie odnosząc je do odpowiedników FF/APSC......
Makromaniak - Sigma C 30/1.4 - kosztuje ~1600 zł.
A z drugiej strony, który ostatnio wypuszczony obiektyw do m43 ma zawyżoną cenę w stosunku do ostatnio wypuszczonych odpowiedników FF/APSC?
Przecież cały sprzęt foto z wymienną optyką został wyceniony jako "deluxe".
Ceny są zwyczajnie pomroczne i te narzekania słychać nie tylko w krajach uboższych ale i tych bogatszych.
Rynek foto się kurczy , ilość produkowanego sprzętu spada , więc trzeba podnosić marże. No i wplątuje się do tego hasła "ekskluzywny" "pro" itp
Szkoda, że używek w m4/3 jeżeli chodzi o droższe szkła, jest bardzo mało. To mój ostatni obiektyw, jakiego mi brakuje, ale cena nowego poraża, a używek z pewnego źródła praktycznie nie ma. Może za rok, dwa będzie trochę więcej?