Patrząc na orfy to:
E-410 = E-510 = E-3 = 3720x2800 (identyczne matryce?)
czyli E-400 to wciąż aparat o najwiekszej rozdzielczości w E-systemie: 3768x2840
Wersja do druku
Patrząc na orfy to:
E-410 = E-510 = E-3 = 3720x2800 (identyczne matryce?)
czyli E-400 to wciąż aparat o najwiekszej rozdzielczości w E-systemie: 3768x2840
ACR z suwakami ustawionymi na 0 odszumia fotki i tak.Cytat:
Zamieszczone przez P
W OS2 mozna to wylaczyc. Nie dziwne, ze szum wylazi w cieniach. Fotki nawet z wlaczonym filtrem zaklocen maja wiecej szczegolow, niz te wywaolane w ACR.
Dla mnie wybór jest prosty ;)
a popatrz na ilość pixeli całkowitych i efektywnych.Cytat:
Zamieszczone przez skow
Już wałkowano to tysiąc razy.
E-3 ma inna matryce niż E-510/410, teoretycznie większa dynamikę o 1/3 EV. To co obserwujesz to efektywna ilość pikseli.
Są głosy które mówią że E-3 ma matryce z L-10.
Teoretycznie na podstawie jednego wywiadu... dla uściślenia.Cytat:
Zamieszczone przez qbic
3720x2800 to ilość pixeli całkowitych (max.) we wszystkich tych trzech modelach.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
[qbic]
>> Już wałkowano to tysiąc razy.
Dopiero wczoraj pojawiły sie pierwsze ORFy więc co miało być wałkowane?
Olympus E-510Cytat:
Zamieszczone przez skow
(EVOLT E-510)
10.0 million effective pixels
10.9 million sensor photo detectors
e-3
• 11.8 million total pixels
• 10.1 million effective pixels
To prawda.Cytat:
Zamieszczone przez maly16
EDIT. Różnica, o której mówisz jest widoczna dla E-510 (i zapewne innych nowych puszek) RAWy z E1 wyglądają identycznie w obu programach.
17. października, własnie po to, by poprawnie obsługiwać RAWy z E-3. Aktualizować, koledzy, aktualizować :!:Cytat:
Zamieszczone przez ktotek
Pozdrawiam
Jack
hmmm - moje pytanie wzięło się stąd, że wczoraj - jak sie pojawiły Rawy z E-3 ściągnąłem z olkowej strony OM i jest to wersja 2.03. - teraz rozumiem - wersja 2.04 jest dostępna tylko jako aktualizacja 2.03 a nie samodzielny plik. Próba aktualizacji kończy się jednak - "Nie udało się ustanowić połączenia..."Cytat:
Zamieszczone przez Jack
Też tak macie?