4 załącznik(ów)
Odp: ABIR - zdjęcia wszelakie
cieszę się, że "u mnie" dopisują Wam humory:mrgreen:
druga wrzutka. nie chcąc pozostawić zdjęć bez jakiegokolwiek opisu coś napiszę
Pianka i buty są konieczne do pokonania różnych przełomów, małych wodospadów. Przyznam, że trzeba się natrudzić żeby je pokonać, np. stojąc po pas w wodzie. Śliskie skały, silny prąd rzeki bardzo utrudniają wspinanie się. Dla mnie największym kłopotem były śliskie skały, jedynym dobrym zabezpieczeniem jest właśnie pianka i buty do nurkowania.
149
Załącznik 104560
150
Załącznik 104561
151
Załącznik 104562
152
Załącznik 104563
5 załącznik(ów)
Woda w wąwozie jest bardzo czysta, co doprowadza do pomyłek w ocenie głębokości. Wąwóz składa się z głębokich oczek wodnych, które trzeba przepłynąć wpław i kamienistych wysepek, gdzie można rozłożyć aparat i porobić zdjęcia. Na pierwszym zdjęciu wodospad kończący wyprawę. Kąpiel pod nim jest orzeźwiająca.
153
Załącznik 104742
154
Załącznik 104743
155
Załącznik 104744
Ciekawie wyglądają kolorowe rośliny rosnące na skałach, po których spływa górska woda – przepyszna w smaku
156
Załącznik 104745
Po powrocie można odpocząć w takiej loży i przekąsić co nieco
157
Załącznik 104746
Fajne zdjęcia Abir . A ja nie chciałem nigdy do Turcji jeździć i do tej smażalni jeździły tylko kobitki. Musiałbym inną wycieczkę wykupić, nie dałbym rady wkopać się w piasek na tydzień .
Świetne kadry z ojczyzny kebabów :grin:, największe wrażenie zrobiły 147, 152, 153
ech i zamarzyły mi się wakacje :)
Bardzo urokliwe miejsce, lubię takie klimaty.
Ciekawe kadry, najbardziej podoba mi się 152.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 23:54 ---------- Poprzedni post był o 23:53 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
ech i zamarzyły mi się wakacje :)
Nie tylko Tobie:-P
Ciekawe widoki z krainy kwitnącego kebaba. :-)
Ekstra przekaz, fajnie się czyta i jest na czym oko zawiesić
Pozdrawiam
dzięki wszystkim za odwiedziny. polecam ten wąwóz właśnie dla osób aktywnych, chcących urozmaicić sobie pobyt na wakacjach
Cytat:
Zamieszczone przez
yac
Fajne zdjęcia Abir . A ja nie chciałem nigdy do Turcji jeździć i do tej smażalni jeździły tylko kobitki. Musiałbym inną wycieczkę wykupić, nie dałbym rady wkopać się w piasek na tydzień .
z tego samego powodu już wcześniej zaplanowałem sobie samotne wypady w kilka miejsc.
Byłem na raftingu , z tych bardziej hardkorowych - żadnych dzieci, 18 lat plus. Przez za duża !! kamizelkę omc się nie utopilem, ale było super.