Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Mam pytanie, czy ktoś z was zna jakieś cudowne sposoby na fotografię mgły??? Kiedy ustawiałam dłuższy czas naświetlania mgła była zupełnie niewidoczna, niebo przepalone i generalnie nic ciekawego nie było widać! Patrząc na zdjęcia które załączyłam do tego wątku stwierdzam że są stanowczo za ciemne! Może jakieś wskazówki?
Może spróbuj robić zdjęcia mgły bez dłuższego czasu naświetlania. Ja robiłem zdjęcia mgły jesienią, i bardzo ładne mi wychodziły mgły. Spróbuj też pobawić się czasem otwarcia migawki. Mi mgiełki ładnie wychodziły. Nie miałem problemów takich o jakich piszesz.
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
A dlaczego chcesz dłuższe czasy nastawiać ? - popatrz na zdjęcia Ferensbacha, On to robi "normalnie" :mrgreen:
dłuższe czasy ponieważ już było dość ciemno... jak wiadomo mgła unosi się najczęściej tuż przed zmrokiem, w nocy i nad ranem...:) zatem jest ciemno.
Miłość unosi się w powietrzu... ta szczera, bezinteresowna,najprawdziwsza!
1 załącznik(ów)
Po poprawkach enem :) Mi się podoba...:D
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Janeczku dziękuję za podpowiedź... korzystam obecnie z programu snapseed...
---------- Post dodany o 15:07 ---------- Poprzedni post był o 14:33 ----------
Mam pytanie, czy ktoś z was zna jakieś cudowne sposoby na fotografię mgły??? Kiedy ustawiałam dłuższy czas naświetlania mgła była zupełnie niewidoczna, niebo przepalone i generalnie nic ciekawego nie było widać! Patrząc na zdjęcia które załączyłam do tego wątku stwierdzam że są stanowczo za ciemne! Może jakieś wskazówki?
A może masz w aparacie/menu/ustawienia/opcje/przeciwmgielnie ? Jeśli tak to może przez przypadek włączyłaś ?:mrgreen:
A poważniej - robiłem już mgły i we mgle. Żadnych cudów i lekarstw. Powinno się "robić normalnie".
Zatem normalnie...:) przy następnej okazji spróbuję.
Nad ranem warto poczekać na ładne słońce, ktore da ładne takie promienie które rozświetlą mgielke. Ja robiłem takie zdjęcia i nie miałem żadnych problemów z ciemnością o której piszesz.
Jeśli tylko pogoda pozwoli - nie będzie padało. Jutro przed wschodem słońca ruszam nad stawy. Budzik już nastawiony na 4 :) życzcie mi dużo motywacji bo naprawdę trudno mnie ściągnąć z łóżka... :D
Masz zdrowie... 4 rano toż środek nocy jeszcze........:shock:
---------- Post dodany o 22:13 ---------- Poprzedni post był o 22:12 ----------
Ale stąd się biorą świetne zdjęcia...APZ też z rana chodził na swoich mgiełkogórkach...