Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt
Cytat:
Zamieszczone przez
lookee
W 70B zbyt mocno przepaliłaś niebo, zbyt duży kontrast i straciło swój klimat.
Całkowicie się zgadzam ale jest to ten kierunek, za którym bym optował.
Spróbuj podobną tonację uzyskać nie podkręcaniem kontrastu ale np. filtrem kolorowym podczas konwersji do BW.
Pierwsze za ciemne a trzecie... nie. Wydaje mi się, że za mało tu koloru i lepiej w BW.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ale efekt godny - to piękna fotografia :). W moim przypadku nie dysponuję już niestety rawem, a obróbka jpga daje mniej możliwości :(
---------- Post dodany o 21:48 ---------- Poprzedni post był o 21:40 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Całkowicie się zgadzam ale jest to ten kierunek, za którym bym optował.
Spróbuj podobną tonację uzyskać nie podkręcaniem kontrastu ale np. filtrem kolorowym podczas konwersji do BW.
Pierwsze za ciemne a trzecie... nie. Wydaje mi się, że za mało tu koloru i lepiej w BW.
Popróbuję i pokażę w takim razie, tylko nie dziś już ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
W związku ze stałą wątpliwością dotyczącą zakresu tonalnego moich czarno-białości ;), chcę Was prosić o porównanie trzech "konkurencyjnych" wersji ostatniego zdjęcia, pokazywanego w galerii.
Wybierałbym pomiędzy 70B i 70C z wskazaniem na to pierwsze czyli 70B. Do przepaleń na niebie jeszcze dużo brakuje, a jak dla mnie jest bardziej "wyraziste" przez zwiększony kontrast. Czy to zabrało klimat zdjęciu to dyskusyjna, czy indywidualna kwestia, mnie się podoba bardziej
1 załącznik(ów)
Ach, ta 3 z poprzedniej serii? no coz troche sobie pozwolilem i u mnie tak wyglada:)
Załącznik 79830
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
oooo a to kto
To taki, co paczy w moim pokoju :)
---------- Post dodany o 23:20 ---------- Poprzedni post był o 23:16 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
Ach, ta 3 z poprzedniej serii? no coz troche sobie pozwolilem i u mnie tak wyglada:)
pozdrawiam
Dzięki, bardzo porządna wersja :) Widzi mi się bardziej niż moje.
to mu chociaz wasy przyklej:), oczy ma a pyszczek nie potrzebny, mamy kryzys przecie;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
to mu chociaz wasy przyklej:), oczy ma a pyszczek nie potrzebny, mamy kryzys przecie;)
Wąsy są, nastawione bojowo ku przodowi :mrgreen:
co do B&W to helmuth ma racje, zamiast kontrastu wiecej filtrow kolorowych, fajne efekty moze dac tez balans bieli i tint a kontrast to na krzywych, a po zatym to co ja sie bede wymadrzal skoro sam wiem nie wiele:)