Nie wiem. Ale wiem, że jeśli mówi coś przedstawiciel firmy, bez względu jakiej, to trzeba to przesiać przez drobne sito żeby oddzielić prawdę od marketingowego bełkotu.
Wersja do druku
no tak, ale czy na ekraniku w PENie można precyzyjnie, ręcznie ustawić ostrość?
Czy obiektyw Lumix 20mm f/1,7 nadaje się wg Was do codziennego robienia zdjęć, na niedzielnych wypadach za miasto, na placu zabaw z młodym ;) , na łódce etc... ? (Czyli tak naprawdę jako podstawowe szkiełko)
Zastanawiam się czy jeżeli kupię E-PL2 + 20mm f/1,7 to czy będę w ogóle używał mojego 14-54 ?
Moim zdaniem jeden z podziałów pasjonatów fotografii to:
1) osoby uwielbiające stałki,
2) osoby uwielbiające zoom`y
jeżeli nie odstraszy Cię jeden zakres ognisokowej to jest to super szkło, które sprawdzi sie jako uniwersalne.
słuchajcie mam już rozdwojenie jaźni z tymi modelami Olympusa ;(
czytam czytam i czytam i wydawało mi się że model E-PL2 jest tym najwyższym z PENów. Jednak teraz nabieram jakiś wątpliwości i głupieję.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaka jest różnica pomiędzy E-PL2 i E-P2 ?
Który z nich jest lepszy?
dzięki
fuchs7
E-PL2 jest trochę bardziej plastikowy i ma jedno kółko do zmiany parametrów zamiast dwóch, ale za to ma lampę. Jakość obrazu i możliwości takie same w obu modelach.
Obawiam się, że E-PL2 ma jednak lepszą jakość obrazu, z tych dwóch aparatów. Ale nie ma też automatycznego wykrywania położenia aparatu, ani wbudowanej poziomicy (do krajobrazów).