Bardzo dziękuję za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi zwązane z moim problemem.-qbic- , -henry1- , -yoro1- jeszcze raz duże dzięki.
Wersja do druku
Bardzo dziękuję za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi zwązane z moim problemem.-qbic- , -henry1- , -yoro1- jeszcze raz duże dzięki.
Witam
Osobiście mam 8GB x120 pqi - made in Taiwan, oraz 4GB SanDisk Extreme III 30MB/s - made in China . Typowo w aparacie siedzi pqi, Sandisk'a kupiłem bo bardziej firmowy.
Pqi dość mocno męczyłem, formatowałem w kilku różnych czytnikach. Osobiście nie mam z nią przynajmniej jak do tej pory jakichkolwiek kłopotów.
Niestety nie istnieje ścisłe powiązanie jakości i ceny !!!!!!!!! - Nie jest tak prosto
Bardziej istotne jest ile PROCENTOWO kart pada a nie tylko ilościowo. Sporo jest na rynku kart pqi ze względu na stosunek ceny do pojemności. Przy takiej samej jakości kart teoretycznie ma szansę więcej paść tych których jest więcej.
-----
pqi - gwarancja bez ograniczeń - dożywotnia
SanDisk - 2 lub 3 lata (nie pamiętam)
-----
Pozdrawiam
O tych gwarancjach dożywotnich to już ktoś pisał :D - do mojego żywota dożywotnia ta karta, czy do żywota karty?
Cytat:
czytnik aby nadążył zczytywać z tą magiczną prędkością 45MB/s
Niezłe wymagania, biorąc pod uwagę że przeciętny dysk w kompie wyrabia realnie 30-40mb/s a najszybszy OLEK czyli E-3 zrzuca dane z prędkością 12MB/s... Wątpię czy E-420 robi to szybciej.Cytat:
do 420 nie potrzeba więcej jak 25MB/s,