-
Jeżeli chodzi o mnie to najbadziej przypadło mi do gustu 152.
Jeżeli chodzi o ostatnią wrzutę to wydają mi się zbyt ciemne, ostrość faktycznie trochę uciekła, tylko że znajdujesz się wewnątrz muzeum, gzie warunki do fotografowania nie są, delikatnie mówiąc, najlepsze.
W tych muzeach w Polsce, w których ostatnio byłem nie wolno było używać lampy, myślę że we Francji jest podobnie, więc ratuje Ciebie wysokie ISO, którego Olek, a szczególnie kompakt, nie posiada.
Nie znam się na obróbce i nie wiem czy możnaby tutaj coś jeszcze poprawić.
-
Można by jeszcze spróbować użyć monopoda (podejrzewam że statyw w grę nie wchodzi...)
-
Witam ponownie po dość sporej przerwie :) Poniżej zdjęcia z cmentarza na Montmartre (to chyba jakiś mój konik...)
158
159
160
I coś, co ścisnęło mnie za gardło... grób 7-letniego chłopca:
-
Wiesz.Lubie zagladac do Twego watku.
-
Wiesz. Bardzo mnie to cieszy, zwłaszcza że na początku bałam się Pana ;))
-
Proszę Pani :grin: 158 i 159 jak dla mnie wymiatają, bardzo mi się podoba cała ostatnia ale dwa pierwsze wybitne.
-
A ja 158 kadrowałbym jakos inaczej, choc nie wiem sam jak , ale obiekt ciekawy i warty sfotografowania,
159 nie rozumiem:wink:Wolałbym wiecej ciała niż same stopy i pupę
160 dla mnie ekstra. Szkoda, że ręka wychodzi poza murek, który wydaje się pochylony i to mnie rozprasza troszke, ale jest świetne.
Ostatnie smutne, że grób chłopczyka.
Fajna wrzuta.
Pozdrawiam
-
Witam :)
@acidmk- dziękuję bardzo :))
@chimol:
158 składało się z dwóch identycznych piramid ustawionych jedna za drugą, z tą różnicą że na pierwszej była gwiazda Dawida. Całość ogrodzona metalowymi barierkami. Jedyne co mnie ratowało to wsadzić aparat między pręty i próbować. Nie miałam za dużego pola do popisu jeżeli idzie o kadrowanie i kompozycję ;))
159 mówisz, masz :)) chociaż przyznam się że mnie jednak najbardziej te stopy przypadły do gustu i szczegółowość z jaką je wykonano...
161
162
-
I jak, bardzo źle? Może już lepiej zostać przy tych klamkach i kołatkach? :)
163
-
Utnij dol na lini gdzie barchany sie zaczynaja i wystepluj listwe podlogowa co zostanie w kadrze-bedzie lepiej