-
Tak jak już w galerii pisałem, śpiewająca bardziej mi podchodzi:D
Ptasich zdjęć z czatowni też próbowałem. Ale jedynie zimą no i trzeba przyznać udało mi się przyłapać tylko te bardziej "naiwne" gatunki. Choć emocje jakieś były:D bliski kontakt (około 1,5m) z dziką zwierzyną jakby nie było;) Ze 150mm nie ma co szaleć z podchodzeniem, szkoda zakłócać im spokój.
Mam nadzieję że kiedyś będę mógł pokazać choćby podobne.
pozdrawiam
-
Kasprzyk, i co ja mam napisać ? Parę dni nie zaglądałam, a tu się pojawiły takie cuda. Dzięcioły rewelacyjne. Jestem pod wrażeniem. Ostatnie pokląskwy piękne. No masz szczęście i cierpliwość do tych ptaków. :)
-
Witajcie
asfoto_p - próbowałem z moją jedyną manualną 50-tką - trochę za mało ale 150 z czatowni już wystarczy.
jolly - z cierpliwością nie jest źle, wyuczyłem się tego chyba na rybach ;) tam kilka godzin można się wpatrywać w spławik i nic, a tutaj ciągle się coś dzieje :)
Pozdrawiam
-
Cześć
Dzisiejsza godzinka łąki Noteć z córeczką ;)
Podróżniczek śpiewający
Pzdr
-
Ładne te Twoje ptaszory, przyjemnie się ogląda.
-
kasprzyk, z samochodu focone?
-
Pierwszy byłby ładniejszy gdyby miał cały ogonek. W życiu tylu gatunków ptaków nie widziałam!:)
-
Hej
Owszem z samochodu - innej opcji z "doskoku" - nie ma. Jest to bardzo wygodna, szybka, i z dość dobrymi efektami metoda, jeżeli tylko wystawiłbym rękę, nogę - o ptaszkach można zapomnieć.
Śpiewał i tym był zajęty, bieg jedynka, szyba spuszczona, aparat w ręce, druga na kierownicy i delikatne podjeżdżanie do momentu, gdzie będzie najbliżej i nie zasłonięty. Zrobiłem dzisiaj głupi błąd, kiedy miałem go na super pozycji - aparat przestał robić zdjęcia, omal spustu do środka nie wdusiłem - skończyła się karta pamięci (trzymam stare fotki na karcie, zanim wypale płytę) szkoda że aparat nie ma jakiejś funkcji ostrzegawczej przed kończeniem się pamięci, bo na ilość pozostałych zdjęć na lcd, patrzę kiedy mam chwile wolnego, a nie w trakcie robienia zdjęć.
Teraz poluję na Gąsiorka - bardzo ładny ptaszek, już kilka razy umknął mi przed samym wyzwoleniem aparatu.
Dziękuję wszystkim, pozdrawiam
-
Ależ masz tych gatunków. Gratulacje. A widziałeś już gdzieś gąsiorka?
-
Zdjęcia podróżniczka świetne a poza tym to pięknie upierzony ptaszek. Z tego co obiło mi się o uszy to on tak bardzo pospolicie nie występuje u nas i ma określone predyspozycje do zamieszkania. Tym bardziej gratki bo to okaz.