helmuth - gdy będziesz w Gustavsburgu zaglądnij do dzielnicy przemysłowej bo tam Mahometanie sobie meczet postawili, to tak a pro pos dziwnych budynków.
Wersja do druku
helmuth - gdy będziesz w Gustavsburgu zaglądnij do dzielnicy przemysłowej bo tam Mahometanie sobie meczet postawili, to tak a pro pos dziwnych budynków.
Nie muszę jechać do Gustavsburga, tu też są a przynajmniej jeden widziałem.
W mojej ocenie, meczety w Niemczech nie są dziwnymi budynkami. Owszem, mogą dziwić, bo są nie na swoim miejscu. Czy widziałeś tygrysa, dziko żyjącego w Afryce?.
Sobieski, w 1683 pod Wiedniem, obronił Europę przed zalewem Turków (i islamu). Dzisiaj Europa sama zaprasza islam. Musi więc się godzić na meczety ;)
Ten budynek jest dziwny, bo ma raczej niewiele wspólnego z powszechnym wyobrażeniem o wyglądzie budynku pełniącego funkcję użytkowe :)
Załącznik 86206
tam jest to o tyle dziwne że jest wybudowane w centrum dzielnicy przemysłowej. Między warsztatem, fabryką i sortownią śmieci :/
W moim terenie to takich zabawek nie budują. Owszem, znajdzie się taki co chce pokazać że ma kasę i buduje pseudo-zameczek, ale tak ciekawych i pokręconych... eeech :mrgreen:
Wcale się nie dziwię :)
Podejrzewam, że niewielu byłoby stać na realizację projektu Hundertwassera. Dopiero niedawno, dowiedziałem się, co znaczy (kto to był) "Hundertwasser".
Jakiś czas temu, natknąłem się tu niedaleko (Bad Soden) na budynek, mający w nazwie "Hundertwasser". Już wtedy zwróciłem uwagę na niecodzienność formy. Szkoda, że nie miałem przy sobie aparatu :|
w sumie z twojego linku Hundertwasserhaus jest najskromniejszy :)
Ażur z zewnątrz i od środka:
Załącznik 86594 Załącznik 86595
Pierwsze, prawie doskonałe. Gdyby to słońce dało się przesunąć w kierunku centrum (głowy, korpusu). Ale świetne jest.