Serio mówię, one są za jasne na takie klimaty. Powinien wiać wicher i deszcz w twarz! A przynajmniej takie powinno być wrażenie oglądającego.
Wersja do druku
Srodkowe - najbardziej ekspresyjne, wszechobecne rózgi wierzbowe na krępych wypełnionych doświadczeniem pniach zdaja się być jak kije samobije, gotowe do wychłostania złoczyńcy, który zadał wielkie zmartwienie dziecku natury.
Najwyższe uznanie.
Pzdr, TJ
geo - yyy... chyba się nad tym nie zastanawiałam :)
slaszysz - lepsza niedoróbka niż nieumiejętna obróbka. Psucie nie jest moją mocną stroną.
Tadeusz - Twoja interpretacja odebrała mi głos :)
Co Ty Jej proponujesz? - całe życie rodzić dzieci ( moja babcia urodziła 13 szt ), prać w potoku/ rzece, lub na tarze w balii, bez automatu, gotować dla całej rodziny na fajerkach, zmywać w misce , bez zmywarki... Dnia i życia zabrakłoby... kiedy i czym by fociła?
Na dwójeczce prześliczne wierzby, 1-3 fajna inscenizacja.
Pozdrawiam w Nowym Roku AP.
Uściski w nowym roku :grin:
Do mnie taz najbardzije przemawia drugie.
Nic mu nie brakuje, ani smutku, ani kliamtu czy tez obrobki.
Wszystko fajnie gra.
apz, dziewczyny - dzięki za wizytę :)
Poniżej chwilowy powrót do mojej słabości. Chyba w poprzednim wcieleniu byłam panem Józkiem :D
"Panorama Waćmierska" i "Czasem trzeba wyjść do ludzi"
Piękne klimaty budujesz, z nad Niemna cudowne!
Znad Niemna dołączam jeszcze jedno - "Pochwalony".
"Panorama Waćmierska" ciekawa, choc osobiscie drazni mnie zbyt duzy kontrast miedzy pierwszym planem, a dalszym. Niewykluczone tez, ze jest to wina za malego obrazka, przez co odbior troszke sie zepsul.
Tomek
Halo Aga, halo Aga - gdzie są zdjęcia? :)
To się nazywa niemoc twórcza, ewentualnie zmęczenie materiału.:wink:
Oj chyba nie. ;) Muszę sobie podlinkować do swojego bloga offtopiki w końcu, bo tam widzę na bieżąco jest. :-P
"pochwalony" przypomina mi taka jedna fote witolda krassowskiego z cyklu "powidoki z polski":
:arrow: http://www.fotopolis.pl/obrazki/krassowski_kapkal.jpg
Niemoc, niemoc. Weny brak, cykam jakieś foty służbowe (czyt. z okazji czegośtam lub na potrzeby kogośtam), a z uwalnianiem demonów ciężko. Może z braku czasu mniej te demony uwierają?
Dzięki za troskę <cmok> :)
Czekałam na tę sobotę z utęsknieniem i nadzieją, że poranne mgły się utrzymają. Może szału nima ale wrzucam kilka miejsko-porannych impresji.
W drugim,pozniej w trzecim jest szal,w pierwszym nie ma szalu-to masz racje(bo na ptaszki to sie tele zapina:wink:)
Miruś, a dzie tam ptaszek? To bym podpięła... :D
Aaaa, te dwa kosy? No fakt, trochę je zaniedbałam :(
To jeszcze dwa podobne zdjęcia z mostu.
Z poprzedniej wrzuty, z ostatniego aż chłód poranka bije. A dwa ostatnie z mostu świetne.:)
P.S. nie mogę komentować na Twoim blogu, wywala komunikat, że z tego IP dodano już komentarz :(
Świetne kadry, lubię takie :).
Pozdrawiam
rumpel
Wszystkie mostowe świetne, BW znakomitsze.
Żałuję, że w okolicy nie mam podobnej konstrukcji - mógłbym w takie miejsce wracać i wracać jak na "Swoją" górkę. to są takie magiczne miejsca zmieniające się ze światłem, porą dnia i porą roku.
Pozdrawiam z nadzieją na wiosnę za miesiąc. AP.
Dzięki za komentarze. Apz - moim takim miejscem jest ulica z trzeciego zdjęcia przedostatniej wrzutki. Most jest miętolony przez wszystkich footgrafujących tczewian i niektórzy mają już porządny przesyt :)
Mysikrólik - nie wiem skąd problem, nie mam żadnej blokady, ani nawet zabezpieczeń w komentarzach, komentują ludzie niezalogowani... dziwne.
Mostek sysunia- ze wskazaniem chyba na pierwsze. Zreszta trudny wybor.
Ale mostek we mgle to juz rarytas :)
Zatrudnilas swojego do porannego spaceru, czy tez czekalas na ofiary we mgle? ;)
Bardzo udane te dwa ostatnie kadry, z przewagą - drugi : ) Czuć zimno...mroźność : ) Naprawdę fajne : )
Pozdrawiam : )
Rewelacyjna ta ostatnia wrzuta. Pięknie potrafisz pokazać chłód, mróz - zimę. Zdjęcia są tajemnicze, mgliste. Bardzo mi się podobają. Szczególnie drugie. Pięknie na nim widać szron na konstrukcji mostu. Postać w głębi też robi swoje. Gratuluję zdjęć.
hejka,
drugi most jest okej, choc zastanawiam sie czy nie byloby lepiej, gdyby w kadrze zamienic proporcje. wiecej mgly, mniej mostu.
z offtopikowych nautykana koldra w kratach wciaz mnie rozklada na lopatki :)
pzdr
Fotografie z mostu są ŚWIETNE! gratuluję :wink:
Nie mozna byc odkrywczym po komentarzach poprzednikow, ale mostowe sa swietne, ze wskazaniem na drugie.
Ehosonda dobrze radzi co do proporcji w kadrze.
Byloby jeszcze ciekawiej :wink:
Dzięki!
Co do sugestii kadrowych, coś w tym jest - kombinowałam na różne strony, pewnie byłyby ciekawe różne wersje ale przecież nie będę zanudzać tym motywem :)
Mam jeszcze taką ciekawostkę. Jakość kiepska ale moment super, nie dało rady bliżej podejść. Scenę obserwowaliśmy jakieś 10 minut i nie doczekaliśmy się rozwiązania.
Mostowe:
-pierwsze świetne,symetryczne, kadr podzielony na 4 części, postać jakby znikała w tej oświetlonej ćwiartce.
-drugie bardziej by mi się widziało bez lewej, cięte wzdłuż murka i nad znakiem. Postać wtedy fajnie wychodzi z kadru.
Elegancko:-).
Ostatnie niesamowite:!:
Z mostowych mi dla odmiany bardziej sie pierwsze podoba. Mały człowiek w zestawieniu z dużą konstrukcją i mglistą aurą.
Ostatnie - bardzo ciekawa sytuacja, choć nie dla kota :-)
Pod jednym dachem żyją w przyjaźni, a inaczej to wióry lecą. Znaczy, futro. ;) Fajna fotka, ekspresyjna jak nie wiem co.