a ja lubie o... łyse :D
Wersja do druku
a ja lubie o... łyse :D
A ja lubię zarośniętych facetów. Ciepłej wódeczki nie :)
miło po przerwie pooglądać Twoje fotografie :)
Dobra i ciepła to jest tylko ci....., ale browar i wodeczka nie nie nie. :D
dobra i ciepła to jest ciepła i dobra kobieta :). zdjęcie piaskowej damy podoba się, zresztą oceniałem już chyba w galerii i to chyba nawet dobrze :).
520 - rozbawiłem się, dzięki za tą fotkę - poprawia humor :mrgreen: :mrgreen:
Rafał, a właściwie to dlaczego nic ostatnio nie wrzucasz? :roll: Ból tworzenia? Kryzys jakiś? A może chcesz nas wypościć?
Kryzys mam :roll: . Foty które przynoszę na chatę i obrabiam zupełnie mi się nie podobają :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Kucze, kryzys się zaczął odkąd mam wypasionego 14-54. Wszystkie foty w moim przydługim wątku powstały przy pomocy ciemnego kitowca.
To 14-54 daj karę, wrzuć do szuflady i przeproś się z ciemnym kitowcem, one czasem takie są, jednym trza bata innych zaś głasku-głasku. Odwdzięczą się :)
Dzięki za komenty. Dawno nic nie wrzucałem. :roll:
522
Podoba mi się kadr i niesamowita postać na zdjęciu. gdzie sa tacy ludzie?. napradę rzadko się takich spotyka, fajne kontrasty.
Widzę, że Rafale wychodzisz z dołka niemocy :-)
Zdjęcie bardzo fajne - zrobione 14-54 czy 14-45?
Dzięki za komenty. Fota zrobiona 14-54. Kita zatrzymałem na czarną godzinę, ale go nie przypinam do aparatu.Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Kolejna uliczna fota:
523
:) fajne :) w stylu "kochanie wydał dziś trochę wiecej. Pa" :D
523 - REWELACJA! :-) Kadr, kompozycja, kolory, temat, moment - super! :-)
Ostatnie rewelka. Za RobertemW3D. Ekstra zagrała winietka. no i te wymowne kapelusze.
523 swietne! Super gra kolor i brak koloru, winieta i poza pan. 522 natomiast mnie zupelnie nie wzielo, przekombinowane (chodzi mi o kadr), a tematu brakowalo (takie mam odczucia).
PZdr
522 super, szkoda tylko, że koleś nie pisze smsa na supercienkim wszystkomającym telefonie
Dziękuję za komenty. Jutro wrzucę nową fotę. Mam kilka przygotowanych na zapas, jednak będę wrzucał tylko jedną fotę dziennie. Dotychczas zdecydowanie za dużo zdjęć wrzucałem.
Przeglądnąłem swój przydługi wątek i doszedłem do wniosku, że jest tam bardzo wiele zdjęć, które nie powinny były zostać opublikowane. No cóż, człek się uczy. Sztuką jest nie tylko zrobić zdjęcie - większą sztuką jest wyrzucenie wyrzucenie do kosza 9 fot na 10. Właśnie pracuję nad moją prywatną galerią (tej ze stopki). Jest tam prawie 500 zdjęć - zamierzam wypieprzyć w kosmos 400.
Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnej nocy.
Kolejna fota:
524
Rafał,
Fotka 523
przedstawiająca dwie smakowicie wykreowane elegantki podoba mi się bardzo. Zimne kolory znakomicie kontrastuja z ciepłem i intymnością sceny. Tło uciekło daleko i pelni swoją role właściwie - uzupełnia miejsce i czas akcji, ale nie wtrąca się w scenę, stoi tematycznie poza. Świetnie uchwycony moment, coś się dzieje, trwa akcja - jakieś zasięganie informacji, oczekiwanie, chwila przerwy w dogadywaniu się, co do ozakupów lub wieczornej imprezy.
Znakomicie złapane pozy, gesty rąk, sylwetki, zgrabne kolanka, szczupłe ramiona, mięciutki gest ręki dziewczyny po lewej na sukni powyżej łona, sztafaże w postaci bagazy, włosy spadajace u lewej na ramiona, klips u prawej, a przede wszystkim, to co sie mi najpierw rzuciło w oczy - pieknie zzaaranzowane kapelusze - elegancja Francja. Subtelne swiatełko bardzo nieśmiało dokłada sie do sceny, aby nie podważyć, nie strywializować, nie zwulgaryzować tematu, któremu na imię - piękna i szczęśliwa młodość. I jest fajnie.
Uznanie wielkie.
Pzdr, TJ
524 miodzio :D podobają mi się te poziomy na górze i generalnie całość ma fajną kompozycję.
523 miód malina.
Pięknie dziękuję za komentarze. Tadeuszu, Tobie szczególnie, bo Twoje komentarze są... hmm, szukam sformułowania... Po prostu komentarzami, a nie zdawkowymi "fajne", "niefajne" podpartymi emotikonkami (choć ja sam nie mam takiej jak Ty cierpliwości i często walę takie właśnie zdawkowe komenty).
ps. Wymieniłeś Tadeuszu bardzo wiele szczegółów mojej foty (na niektóre ja sam nie zwróciłem uwagi). Pominąłeś jednak IMHO bardzo istotny szczegół tej foty - subtelnie zarysowane brodawki uwypuklające się pod bluzką dziewczyny z prawej. Są blisko mocnego punktu - mnie rzuciły się w oczy od razu (same w sobie są mocnymi punktami ;) ).
Rafale, czy ty czyhasz na ludzi w takich miejscach? ;-) Tutaj zestawienie jakiegoś niezbyt dobrze sytuowanego jegomościa z możliwością kredytu jest super :-) Ja bym jeszcze kazał mu się ubrać jeszcze raz ale lepiej i żeby szedł w drugą stronę - byłoby jak z reklamy ;-) Samo zdjęcie uchwycone super :-)
Dokładnie. Szukam jakiegoś kontekstu (reklamy, wystawy itp.) i cierpliwie czekam. Emocje jak na rybach ;) .Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
hahahaha dobre :) Aparat masz jakoś ukryty czy trzymasz na wierzchu? :-) Przydałby Ci się E-3 - mógłbyś jeszcze lepiej kadrować na LCD :-D ale i tak jest nieźle :-)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Aparata mam na wierzchu. Staram się jednak focić bez zwracania na siebie uwagi. I zwykle udaje mi się to.
Yyy... drogi Rafale - to zdradź sposób na bycie niezauważonym - mnie się to udaje jedynie z LV :? Jak dla mnie, to tylko 40-150 pozwala na bycie "niewidzialnym" :roll:
Rafał zakosił pelerynkę jakiemuś Heniowi Portierowi ;)Cytat:
Zamieszczone przez daghda
:mrgreen: :razz:
Pisałem już o tym w moim wątku. Łazikuję sobie po mieście z muzyką na uszach. Podchodzę blisko z szerokim kątem i strzelam. Długiego obiektywy prawie nigdy nie zakładam - nie lubię płaskiej perspektywy z tele. A zresztą co to za sztuka robić street długim obiektywem?Cytat:
Zamieszczone przez daghda
Ogniskową mam ustawioną najczęściej na 18 mm (czyli 36 mm dla FF), czasem ustawiam szerzej, rzadko węziej (jest w ogóle takie słowo :roll: ). Zdjęcie szerokim obiektywem sprawia wrażenie, że jest się blisko fotografowanej osoby i takie foty najbardziej lubię.
Łazikuję godzinami w niedzielne popołudnia. Strzelam z biodra (bardzo często), bo nie mam LV. I staram się to robić dyskretnie, właściwie nigdy nie miałem sytuacji, by ktoś się do mnie przyczepił. A moich ulubionych żulików często gęsto focę za ich zgodą. Pogadam, dam parę złotych na wino i pozują bez problemu.
Czasem zabieram na łazikowanie po mieście moje dzieciaki. To naprawdę super patent na street - nikt nie zwraca uwagi na tatę focącego szkraby. Można wtedy podejść naprawdę blisko. Czasem daję mojej córze "gupiego Jaśka" - dzieciak bez obciachu podchodzi do przechodniów i strzela im foty. A ludziska uśmiechają się i dziwią , że dzieciak taki zmyślny. :D
E500 średnio w sumie nadaje się do takiej zabawy, bo głośno klapie lustrem. E1 jest pod tym względem miszczu.
Cool - o taką odpowiedz mi chodziło. 40-150 jest dobra do strzalow z ukrycia...
Rafał! Bój się Boga! :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Patent z dziećmi jest super, człowiek z aparatem w pobliżu swych dzieci zawsze ma alibi, nikt nie zwraca nań uwagi i nie czuje zagrożenia :)
Głodnemu ch...leb na myśli ;-).Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Dziękuję za komenty. Kolejny pstryk uliczny:
526
523 oraz 526 - strasznie podoba mi sie kolorystyka zdjec. O samych ujęciach nie wypowiadam sie bo w Twoich pracach wysoki poziom to norma.
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
527
Z upodobaniem ucinasz glowy modelkom :) Taki wlasny styl :) 527 mi sie podoba, swietnie wydobyta faktura skory. Zdjecie jest takie naturalne, bez zbednego plastiku. Chybe ciut za mocno poswiecone z lewej strony, ale nie jestem pewien. Fajne :D
Przepałów nie ma.Cytat:
Zamieszczone przez suchar