Witam
Czy E30 bardziej szumi niż stare E-500 ?
Wersja do druku
Witam
Czy E30 bardziej szumi niż stare E-500 ?
Nie wspominając o tym, że by się mocno pogięła, spłaszczyła na skanerze...
Tia, a potem zapyta o jakąś pierdołę, która jest w instrukcji i zostanie pojechany przez dwudziestu forumowiczów ;]Cytat:
Swoją drogą aparat jest tak intuicyjny, że komu jak komu, ale Tobie nawet wstępnie nie trzeba
No pewnie, że żartuję; emotki nie widział? :)
:grin:
Piękne dzięki "chłopaki". Myślał se ja, że może gdzie kto widział jakiegoś PDF-a do tej "maszynki".
Pewnie takich nie ma w "ludzkim języku" - a szkoda.
Jak mówicie, że taki intuicyjny - to może nie palnę jakiej pierdoły:wink:
Zanim nabędę - to może gdzie pożyczę?
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Po polsku nie znalazłem. Może tym czasem wersja anglo Ci się przyda.
http://diplodocs.pl/instrukcja-obslu...LYMPUS/E-30-_E
Dziwna sprawa.
Chciałem napisać, że na polskiej stronie olympusa też jest tylko angielska (niemiecka, francuska, holenderska i jakaś jeszcze) instrukcja. Na wszelki wypadek wszedłem, żeby sobie to potwierdzić, patrzę - a tam nawet tych zagramanicznych nie ma... Czyżby wiewiórki z forum dały znać centrali? Może w najbliższych dniach doczekamy się i polskiego pdfa? :)
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem e-30 (wcześniej e-500). Jedna z rzeczy jakie mi delikatnie przeszkadzają w tym body, to włączający się ekran lcd podczas np. zmiany iso, wb, sposobu pomiaru światła itd. Skoro jest dodatkowy wyświetlacz na górze korpusu no i wyświetlanie parametrów w wizjerze to po co ten tylny lcd wali mi ciągle po oczach? Nie wiecie, czy da się to jakoś wyłączyć?
Odwracać ekran mogę sobie i owszem ale jak strzele fotkę, to potem z chęcią bym sobie ocenił jak wyszła, i co znowu mam go przekręcać? :(
Trochę to irytujące... Mogliby dodać jakąś poprawkę do firmware'u. Myślę, że nie tylko mi to przeszkadza.
Ja stosuję metodę głębokich oddechów. Wtedy aż tak bardzo to nie wkurza ;) Właściwie nie jest to dla mnie uciążliwe. To tylko głupia niedoróbka.
Ciekawa metoda. Muszę spróbować :)
Dotychczas stosowałem metodę artykułowania niecenzuralnych słów i też w pewnym stopniu mi pomagała ;)
A ja sie przyzwyczaiłem na poprzednim modelu E-510 zmieniac ustawienia na duzym LCD i tak mi zostało, teraz mam E-30 i na ten mały LCD w ogóle nie zagladam
chodziło mu raczej o ten na górze body :P
chodzi o górny wyświetlacz tylko z parametrami (nie ma go w 510) - nie chodzi o LCD
Mam pytanie dotyczące formatu zdjęcia.
Czy komuś udało się zmienić format na np.3:2,używając wizjera?
W LV nie ma problemu ,ale normalnie( przy wyłączonym LV) fotka jest w standardowym formacie z gustownie zaznaczoną ramka 3:2.
Można to zmienić?
od dłuższego czasu przeglądam to forum i cały portal, ale dopiero teraz założyłem sobie konto.
od 2 lat posiadam e 410 z kompletem kitowych obiektywów, teraz chcę kupić e 30 wraz z 70-300, zastanawiam się czy aby skorzystać z promocji Olympusa nie potrzebuję osobnej faktury na każdy element. Wiem, że to dziwne ale różnie bywa.
Mam nadzieję, że będę zadowolony, póki co śni mi się po nocach ten zestaw :eek:
Z tego co wiem : osobnej może nie, ale obiektyw nie może być tzw obiektywem kitowym ( stanowić kpl. z body), natomiast przy dwóch osobnych pozycjach na fakturze jak najbardziej promocja działa.
Pozdrawiam
A skoro już jesteśmy przy promocjach - ile czekaliście na przysłanie lampy bądź gripa po zakupie E-30?
Wysyłaliście list z papierami do Niemiec jako polecony, czy zwykły?
Dzięki za odpowiedzi,
Obiektyw chcę kupić osobno, więc tak jak myślałem nie będzie problemu z fakturą.
A tak teraz pomyślałem, czy wysyłać obydwa zgłoszenia w jednym liście, z jednym kserem faktury czy lepiej wysłać dwa listy? Dziwne pytania, wiem, ale nie korzystałem nigdy z takich promocji, a ja mam tak zawsze, że jeżeli mam coś dostać to zawsze jest pod górkę, więc wolę się przygotować :)