Dzięki za komentarz. :)
.
Wersja do druku
Dzięki za komentarz. :)
.
Ale fajne kamyki :) - mówię o tych małych :)
@Bodzip jeśli myślisz podłożu, to nie kamyki. To skała "zgroszkowana" przez naturę. :)
Te kamyki czy też zgroszkowana skała fajnie wygląda z tym strumykiem wody.
Można by pochodzić w tej wodzie bosymi stopami. O ile nie jest za zimno. :mrgreen:
Jak najbardziej można, ale trzeba uważać aby nie złapać poślizgu i zostawić szczęki na skale. :)
W miejscach gdzie płynie woda, szybko kwitnie wodna zielenina. Jest ona baaaardzo śliska.
,
@Bodzip coś w tym stylu. Widziałem jak ludzie wchodzący w tą wodę przewracali się. Nachylenie też robiło swoje.
A jeśli chodzi o wyspę, to doczołgałem się prawym falochronem prawie do samego końca. Aż do rezerwatu ptaków. Najzabawniejsze były tablice ostrzegawcze, co mi grozi. :)
Teraz wiem, że to co tam było napisane to bujda. Tym co groziło, była utrata albo awaria aparatków. :)
.
.
Piękna Saga Północy w Twoim wydaniu paparapo :)
Co to są te małe białe kulki w wodzie na łodyżkach na 1148?
Raczej najdłuższy serial ( tu wstaw to co uważasz za stosowne) Europy.
I dziękuję za docenienie, :)
To roślina strefy chłodnej i arktycznej Wełnianka. Gdy jest sucho zwiewna i delikatna. W czasie deszczu jak tu, jej blask troszkę przygasa.
O popatrz jak pięknie kwitnie :)
Pozwolę sobie pokazać naszą krajową wełniankę
Załącznik 239863
Przepraszam, że z opóźnieniem - czy 1146 to krater? Super wygląda w takim otoczeniu!
O to mi chodziło w moim PW. :)
Nie, to zwykła góra. Gór o takim kształcie w Norwegii jest dużo.
.
Krajobraz z 1150 rewelacyjny. Na 1151 to chyba ta sama dolinka - też piękny widok, ale jednak na 1150 ciekawszy.
Tak to to samo miejsce @wyszomirze. Trolltindene, jedno z moich ulubionych. :)
Dzięki za piękny wpis.
Bez stresu Bogdanie. :) Ponoć stres nie jest zbyt korzystny na resztki naszego zdrowia. :)
.
Dziś krótki komentarz: mniam :mrgreen:
Skoro tak piszesz... To cieszy mnie to bardzo. :)
Smacznego. :)
.
Coż... na tym ostatnim pogoda nie sprzyjała podziwianiu widoków. A zapewne zacne by były...
@wyszomirze po piętnastu minutach zrobiłem górne zdjęcie. Po pół godzinie był błękit z pozostałościami mgieł przy zboczach. :)
.
.
.
.
To ostatnie jest super relaksujące!
Niezmiennie zamieszczasz przepiękne plenery którymi zostaje się tylko zachwycać.
Cieszy mnie to, bo relaks chyba lubi każdy. :)
Dziękuję Wiejo. :)
1160
.
.
.
Chwilę trwało nim połapałem się gdzie góra a gdzie dół na zdjęciu 1160. Na płynącej żaglówce wiatr pięknie napiął żagiel. Przystań na której można porównać i pooglądać silniki ciekawa. Budowa samotnego domku współgra z otoczeniem i jest miła dla oka.
Samotny biały żagiel, samotne białe łodzie, samotny biały dom.
1161 - bardzo ładny landszaft, urokliwy. Drzewa na brzegu fiordu supermalownicze, wykwintne.
TJ
Na zdjęciu wygląda to całkiem fajnie. Jednak to co działo się tam na miejscu to była magia. Całkowicie zaskakujące półgodzinne przedstawienie jak z bajki.
Tylko brak samotnego człowieka. :)
Bardzo mi miło :)
Dzięki Tadeuszu. :)
.
Iglaki w 1161 lekko przywodzą na myśl japońskie klimaty, ale to tylko subiektywny odbiór. Całość fajna!
Ładny spokojny widok ale to chyba tylko pozór gdyż tak ukorzenione drzewa w skalnym podłożu ciągle walczą i jak widać tę walkę od lat wygrywają.
Tak, zgadza się. :)
Spokój nigdy nie gwarantuje łaskawości natury. Zawsze trzeba być przygotowanym na najgorsze.
Zapewniam że nie. :)
.
Ładne krajobrazy, a 1165 szczególnie wpada w oko ze względu na monumentalne chmury nad górskimi szczytami i czerwony domek walczący o przetrwanie.
TJ
Ale to może być zarządzający domek na "glinianych nogach" walczący o przetrwanie. :mrgreen:
.