Balkonowy pstryk ;)
Załącznik 122903
Wersja do druku
Balkonowy pstryk ;)
Załącznik 122903
Z gracją zawieszony w powietrzu, fajne :)
Zakochana para?
Ten trzeci kadr - super.
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 10:03 ---------- Poprzedni post był o 10:01 ----------
Szczególnie trzeci. Wrony wyszły świetnie.
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 10:04 ---------- Poprzedni post był o 10:03 ----------
Pierwszy kadr mi się - bardzo.
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 10:05 ---------- Poprzedni post był o 10:04 ----------
Świetny ten czwarty kadr.
Pozdrawiam.
@lisiajamka1 - świetnie uchwycony moment :D
Od jakiegoś czasu ten kolega zadomowił się w moich okolicach. Jest dosyć głośny, wydaje odgłos, taki jakby ktoś gwizdał. Taki głośny i krótki [choć częstotliwy] gwizd przez górna zęby. Tak bym to opisał.
Załącznik 123209
Czapla to przepiękny gatunek, Twoje kadry interesujące, jeżeli mogę coś poradzić, to lepiej je fotografować wczesnym rankiem, kiedy słońce nie świeci jeszcze zbyt mocno, mile widziane są również chmurki. W pełnym słońcu bardzo łatwo o przepalenia, zwłaszcza w przypadku czapli białej, nie jest łatwym modelem, jeżeli chodzi o kolor piór.
Ładną chwilę uwieczniłeś, gratulacje.
Na moje oko to samiec pleszki, kadr bardzo ładny, szkoda tylko tej jakości.
Pozdrawiam
PS. Bardzo ładne gatunki pokazujecie w tym wątku
Chyba za duży crop i plastyczność się rozmyła
Załącznik 123229
Czy możecie zidentyfikować ptaszora !!??
Załącznik 123403
Camera
NIKON D80
Focal Length
135mm
Aperture
f/5.6
Exposure
1/2000s
ISO
400
Załącznik 123404
Teraz wszystko jasne. Miałem nadzieję, że to gdzieś w naszym kraju:grin:
Złotawa ładna, szkoda, że obserwacja nie w Polsce... :(
Dzięcioł centralnomiejski ;) :D
Załącznik 123447
wesołe,na tym paliku dzięcioł nie znajdzie nic do jedzenia. a może smarowałeś smalcem:wink:
Blotniak stawowy z wiosennej sesji, Juz niedlugo urlop (2tyg) ktory spedze na stawach Milickich. Pora moza nie najlepsza ale postaram sie przygotowac grunt pod wypad jesienny
Załącznik 123645Załącznik 123644
Piękna sztuka :)
Świetne.
Zazdroszczę.
Tylko coś mi się obiło o uszy (chyba nawet tu na Forum), że podobno jak ktoś chodzi koło tychże stawów i fotografuje ptaki i iną zwierzynę, to za jakiś czas pojawiają się "smutni panowie" (czyt. ochroniarze) i proszą o "ewakuowanie" się z terenu stawów.
A to niedobra wiadomosc. Ja mam zamiar chodzic raczej tylko o swicie moze panowie beda spac
Dla ochłody nogi do wody
Załącznik 124000
gratuluję, jak na razie najlepszy bociek z tego sezonu. dobra perspektywa. fajny portret
Grzebałam ostatnio w szufladzie i wynalazłam takiego ptaszora:
Nie za ma co. ;)
Będziem ich wyglądać z niecierpliwością. :D
Jak dobre wino? ;)
Krewna kawek i sójek.
:mrgreen:
Dzięki. To jeszcze dorzucę trznadla, który dał się przywabić na moje naśladownictwo głosu tego gatunku - biedak chyba powinien się wybrać do laryngologa. :mrgreen:
Gratuluję udanego naśladowania trznadla :)
Dzięki :).
Głos trznadla jest akurat dość prosty i łatwy do naśladowania (nawet dla osób którym słoń nadepnął na ucho jak np. ja :D) - link
Trznadel to jeden z nielicznych ptaków, który śpiewa od wiosny do jesieni przez cały dzień :)